Antena 3 CNN Actualitate Educație Zeci de părinţi din Bucureşti stau la cozi de aproape 24 de ore pentru înscrieri la afterschool. Radu Mihaiu: "Primăria a introdus o cofinanţare. Vedem dacă putem suplimenta locurile"

Zeci de părinţi din Bucureşti stau la cozi de aproape 24 de ore pentru înscrieri la afterschool. Radu Mihaiu: "Primăria a introdus o cofinanţare. Vedem dacă putem suplimenta locurile"

Zeci de părinţi aşteaptă de aproape o zi în faţa unei şcoli din Sectorul 2 din Capitală. Oamenii îndură frigul şi oboseala cu speranţa că vor prinde un loc pentru copiii lor la singurul after school care face înscrieri după începerea anului şcolar. 

Zeci de părinţi din Bucureşti stau la cozi de aproape 24 de ore pentru înscrieri la afterschool. Radu Mihaiu: "Primăria a introdus o cofinanţare. Vedem dacă putem suplimenta locurile"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cristina Ştefan    |    06 Oct 2023   •   10:20

Părinţii sunt nemulţumiţi că unitatea de învăţământ nu a alocat suficiente locuri. 

Oamenii s-au înarmat cu pături, geci şi scaune şi s-au instalat la cozi încă de ieri de la prânz. Părinţii speră să prindă un loc pentru copiii lor la programul afterschool.

Ei au făcut o listă de prezenţă în ordinea în care au venit, listă care practic se strigă din oră în oră, iar la trei absenţe, este eliminat de pe acea listă şi mâine dimineaţă când va începe înscrierea, el va trebui să se pună din nou la coadă.

Dintr-un total de aproape 400 de copii de gimnaziu înscrişi la Şcoala numărul 51, mai puţin de jumătate vor putea beneficia de programul "Şcoală după şcoală", pentru că au fost alocate doar 12 locuri pentru fiecare clasă de elevi şi nu există criterii de departajare.

În prezent, pe listă sunt 100 de persoane înscrise, având în vedere că la fiecare clasă sunt câte 12 locuri.

Acesta este al treilea an consecutiv când părinţii sunt nevoiţi să aştepte ore întregi pentru a prinde loc în program.

Primarul Radu Mihaiu: "Primăria a introdus o cofinanţare pentru acest program. Vedem dacă putem suplimenta locurile"

"Acest lucru arată că programul "Şcoală după şcoală" funcţionează, programul este foarte necesar şi funcţionează de mulţi ani.

La începutul anului trecut, Primăria a introdus o cofinanţare pentru acest program care presupune şi o masă caldă pentru copii.

În plus, aici este şi o şcoală considerată bună.

Noi nu am vrut să facem niciun fel de discriminare între copii, ci să acordăm şanse egale, de aceea criteriul de admitere este primul venit primul servit. Iar acest criteriu poate duce la coadă, pentru că oamenii vor să fie primii.

Deocamdată nu ştim dacă sunt copii care rămân pe dinafară, sunt două zile de înscriere, azi e prima zi, încă nu ştim dacă vor rămâne copii fără locuri.

Avem 14 grupe de câte 12 copii, iar asta înseamnă 168 de copii. Putem să suplimentăm până la 15 grupe, pentru că atât permite spaţiul, sunt două ture, cel mult 180 de copii.

Dacă se înscriu mai mulţi, căutăm soluţii. Anul trecut au fost 150 de copii, aceasta este capacitatea anului trecut.

Vedem după înscrieri care este situaţia şi vedem dacă putem suplimenta, în funcţie de legislaţie.

Din 2022, Primăria a subvenţionat pentru fiecare copil cu 35 de lei pe zi. De anul acesta, cu 40 de lei pe zi, iar programul durează până la ora 18", a precizat, vineri, primarul sectorul 2, Radu Mihaiu.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close