Antena 3 CNN Actualitate Edward Snowden, despre victoria lui Donald Trump la Casa Albă: "Puţin contează Donald Trump”

Edward Snowden, despre victoria lui Donald Trump la Casa Albă: "Puţin contează Donald Trump”

Edward Snowden, despre victoria lui Donald Trump la Casa Albă: "Puţin contează Donald Trump”
21 Noi 2016   •   22:13

Fostul consultant al Agenţiei de securitate naţională a SUA (NSA) Edward Snowden a afirmat luni că Donald Trump nu va fi "decât preşedinte" al Statelor Unite, "o funcţie printre multe altele", relatează AFP.

"Puţin contează Donald Trump, Donald Trump nu este decât preşedinte. Este o funcţie importantă, dar una printre multe altele", a declarat el în cursul unei conferinţe pe internet la Stockholm, luând cuvântul prin videoconferinţă din Rusia.

Edward Snowden şi-a îndemnat auditoriul să nu se lase descurajat de alegerile prezidenţiale din SUA, pentru a cere în continuare nu doar guvernelor, dar şi firmelor să le respecte viaţa privată.

Americanul este căutat de Statele Unite pentru că a transmis unor jurnalişti mii de documente clasificate, dezvăluind amploarea programelor de supraveghere ale NSA puse în aplicare după atacurile de la 11 Septembrie 2001.

El a spus că nu se teme dacă guvernul lui Donald Trump îşi va intensifica eforturile pentru a-l aresta. "Nu am ce să fac", a adăugat Edward Snowden.

"Adevărul este că da, Donald Trump a numit un nou director al CIA care mă foloseşte ca exemplu pentru a spune că disidenţii trebuie pedepsiţi cu moartea", a ţinut el să menţioneze.

"Chiar dacă voi fi lovit de vreun autobuz sau o dronă ori aruncat din avion mâine, nu are atâta importanţă pentru mine, pentru că eu cred în deciziile pe care deja le-am luat", a mai afirmat Edward Snowden.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Edward Snowden Donald Trump Alegeri SUA
Parteneri
Ninge abundent în mai multe zone din ţară! Imagini spectaculoase
x close