Antena 3 CNN Actualitate Efectele caniculei prelungite! Insectele şi reptilele au devenit mai agresive

Efectele caniculei prelungite! Insectele şi reptilele au devenit mai agresive

Din cauza temperaturilor ridicate, albinele şi viespile au devenit tot mai agresive, spun apicultorii. Căldura şi faptul că habitatul natural le-a fost invadat, sunt motivele pentru care din ce în ce mai multe sunt extrem de agresive şi periculoase. Un pericol pentru oameni sunt şi reptilele, care în sezonul cald pot deveni agresive.

Efectele caniculei prelungite! Insectele şi reptilele au devenit mai agresive
Sursa foto: Petrisor Iordan-Hepta /eliza28diamonds-Pixabay
de Georgiana Adam    |    11 Aug 2022   •   22:01

Viespile le fac probleme locuitorilor din Malovăț, judetul Mehedinți.eptilele reprezentau un pericol pentru oameni.

Insectele atacă neprovocate, iritate de vremea la extreme din ultimele săptămâni.

"Ele stau pentru că nu au ce culge. După cum vedeţi, totul este pârjolit, uscat. Cima din păcate nu mai ţine cu noi. De la începutul lui iulie am început să intervin cu turtiţe şi cu sirop de zahăr. Cel mai bine e sa treceți cât mai departe, unde vedeţi stupi să îi evitaţi" spune Dan Hinoveanu, apicultor.

Specialiștii atrag atenția că o singură înţepătură ne poate trimite direct pe patul de spital, mai ales dacă persoana în cauza este alergică.

"Aceste insecte nu sunt periculoase absolut deloc. Sunt periculoase în momentul în care le stârnim cu anumite lucruri. De pildă, haine viu colorate, parfumuri, băuturi dulci, mâncare dulce. În momentul acela e posibil ca ele să se apropie dacă facem maişcări bruște. Dacă încercăm să le gonim, evident că vor avea o reacție agresivă", explică Cristian Jianu, medic.

Însă, periculoase sunt si reptilele. Mușcătura lor poate fi fatală în lipsa administrării, în timp util, a serului antiviperin.

"În sezonul cald, prezenţa șerpilor este tot mai des întâlnită şi creează stări de panică în rândul oamenilor, iar încercarea de a-i îndepărta poate fi periculoasă, de aceea le recomandăm să ne solicite sprijinul în astfel de situații", spune Claudia Mendea, purtător de cuvânt Jandarmeria Mehedinţi.

De la începutul acestui an, jandarmii din Mehedinți au intervenit in 18 situații în care reptilele reprezentau un pericol pentru oameni.

×
Subiecte în articol: efecte canicula insecte reptile albine
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close