Antena 3 CNN Actualitate Efectele încetării stării de alertă pentru şoferi. Cât timp mai rămân valabile dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere, cu drept de circulaţie

Efectele încetării stării de alertă pentru şoferi. Cât timp mai rămân valabile dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere, cu drept de circulaţie

Ministerul Public transmite că după încetarea stării de alertă dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere, cu drept de circulaţie, rămân valabile până la data de 18 martie 2022 inclusiv.

Efectele încetării stării de alertă pentru şoferi. Cât timp mai rămân valabile dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere, cu drept de circulaţie
Sursa foto: Facebook/Poliția Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mar 2022   •   21:27

Reprezentanţii Ministerului Public recomandă persoanelor care doresc să îşi prelungească dreptul de circulaţie, în condiţiile art. 111 alin. 6 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, să se adreseze în cel mai scurt timp unităţii de parchet competente şi să îşi exprime disponibilitatea privind comunicarea prin poşta electronică a ordonanţelor parchetului.

”Reamintim persoanelor interesate, implicate în dosare penale, prevederile art. 4 alin. 6 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform cărora, după încetarea stării de alertă, dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere – cu drept de circulaţie rămân valabile pentru o perioadă de 10 zile, până la data de 18 martie 2022 inclusiv”, transmite Ministerul Public, pe pagina de Facebook.

Astăzi este prima zi fără stare de alertă în România, după doi ani de pandemie. De astăzi sunt ridicate toate restricțiile - purtarea măștii, inclusiv în spațiile închise, certificatul verde COVID pentru acces la mall, în instituții sau la restaurant și formularul PLF la intrarea în țară.

„Începând cu ora 00.00, încetează TOATE restricțiile, precum și restrângerea sau interzicerea unor activități așa cum erau prevăzute în actul normativ menționat (spre exemplu: obligativitatea purtării măști de protecție în spațiile publice, restrângerea sau interzicerea organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, restrângerea sau interzicerea circulației persoanelor și vehiculelor în locurile și, după caz, în intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu etc).

Totodată, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, încetează măsurile privind angrenarea poliției locale în cadrul activităților realizate de către unitățile de poliție, precum și subordonarea operațională a serviciilor voluntare pentru situații de urgență și a serviciilor de ambulanță”, a transmis MAI.

Ministerul Afacerilor Interne a amintit că pe lângă ridicarea restricţiilor, revin la normal şi anumite obligaţii pentru populaţie.

„Vă reamintim faptul că documentele (spre exemplu: cartea de identitate, permisul de conducere) a căror valabilitate a fost prelungită pe perioada stării de alertă, urmează să expire după o perioadă 90 de zile  de la încetarea stării de alertă.

În acest sens, structurile MAI responsabile pentru emiterea unor astfel de documente vor informa cetăţenii cu privire la modalitatea eliberării acestora astfel încât să fie evitată aglomeraţia la ghişee.

Prevederile referitoare la certificatul digital al Uniunii Europene privind Covid şi formularul digital de intrare în România rămân în continuare aplicabile”, a transmis MAI printr-un comunicat de presă.

 

×
Subiecte în articol: şoferi permis stare de alerta mască
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close