Antena 3 CNN Actualitate Efectele negative ale grevei profesorilor: anxietate crescută pentru elevii care dau examene | "Riscul să nu se poată concentra este mare"

Efectele negative ale grevei profesorilor: anxietate crescută pentru elevii care dau examene | "Riscul să nu se poată concentra este mare"

Cele trei săptămâni de grevă a profesorilor nu au rămas fără efecte negative pentru elevi.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iun 2023   •   11:54

Organizația Salvați Copiii atrage atenția asupra dificultăților cu care se confruntă acum mulți elevi care urmează să susțină examene.

"În ultima perioadă am constatat o creștere a ceea cee înseamnă simptome din spera anxietății în rândul copiilor și mai ales a celor care se află în preajma examenelor.

Riscul ca ei să nu se poată concentra este destul de mare, depinde foarte mult de fiecare copil, depinde de personalitatea lui, de structura lui, de ceea ce a făcut în aceste trei săptămâni.

Este o perioadă dificilă prin care ei trec.

Citește și: S-a decis când vor fi recuperate orele pierdute! Anunțul ministrului Ligia Deca

Sunt copii care în această perioadă au "profitat" de situație și s-au concentrat pe școală, sunt alții care au văzut-o ca pe o relaxare.

În general, în perioada examenelor este foarte important ca familia să fie alături, să existe o comunicare foarte bună, părinții să fie activi și să-i susțină în tot ceea ce ei fac", a spus Mihaela Dinu, psiholog.

×
Subiecte în articol: elevi examene anxietate
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close