Antena 3 CNN Actualitate Efectele încălzirii globale asupra planetei noastre: Primele schimbări sunt vizibile deja

Efectele încălzirii globale asupra planetei noastre: Primele schimbări sunt vizibile deja

Efectele încălzirii globale asupra planetei noastre: Primele schimbări sunt vizibile deja
de S.T.    |    23 Sep 2015   •   10:22

Încălzirea climatică a provocat creșterea numărului de broaște țestoase masculi, în detrimentul femelelor, accentuând riscul dispariției acestor animale, a afirmat marți, în Panama, un membru al conducerii Convenției asupra Conservării Speciilor Migratoare (CMS), citat miercuri de AFP.

"Creșterea temperaturilor la suprafața nisipurilor în zonele de reproducere a broaștelor țestoase marine schimbă sexul" acestor animale, a spus Francisco Rillo de la CMS.

Potrivit acestuia, când o broască țestoasă își depune ouăle pe plajă, există de obicei un echilibru între embrionii de masculi și femele, însă nisipul mai cald modifică predispoziția naturală, făcând să crească numărul masculilor.

"Cu mai mulți masculi, posibilitatea de întâlni femele va fi tot mai scăzută, cu impact asupra reproducerii. Specia începe să fie amenințată", a spus Rillo la un atelier al CMS organizat în Panama.

Acest fenomen se adaugă altora care afectează deja broaștele țestoase, silite să își depună ouăle pe plaje tot mai deteriorate, cu hoteluri construite în zonele de cuibărit.

Citeşte şi
:

Este dramatic ce se întâmplă cu vieţuitoarele de pe Terra. Cauzele dezastrului, dezvăluite într-un raport oficial


×
Subiecte în articol: incalzirea globala
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close