Antena 3 CNN Actualitate Tragedie în Club Colectiv. Peste 500 de efective au intervenit pentru salvarea de vieţi omeneşti şi stingerea incendiului

Tragedie în Club Colectiv. Peste 500 de efective au intervenit pentru salvarea de vieţi omeneşti şi stingerea incendiului

Tragedie în Club Colectiv. Peste 500 de efective au intervenit pentru salvarea de vieţi omeneşti şi stingerea incendiului
31 Oct 2015   •   09:24

Peste 500 de forțe - pompieri, jandarmi, polițiști și echipaje medicale - au intervenit pentru salvarea de vieți omenești și stingerea incendiului, în urma tragediei care a avut loc vineri seară într-un club din Capitală, informează un comunicat MAI transmis sâmbătă Agerpres.

Vicepremierul Gabriel Oprea a convocat, la sediul Guvernului, Comitetul Național pentru Situații Speciale Urgență (CNSSU), în cadrul ședinței fiind prezentate informări din partea tuturor instituțiilor abilitate în gestionarea situației și a fost analizat modul în care au decurs operațiunile pentru salvarea de vieți omenești.

În deschiderea ședinței, vicepremierul Gabriel Oprea a transmis un mesaj de solidaritate cu familiile îndoliate, exprimându-și speranța că viața persoanelor rănite, care acum se află internate în spitale, va fi salvată.

CNSSU va propune în cadrul Ședinței de Guvern care va avea loc sâmbătă, de la ora 12,30, adoptarea unei hotărâri prin care vor fi declarate trei zile de doliu național, începând de astăzi.

''Efectivele Ministerului Afacerilor Interne și ale Ministerului Sănătății au intervenit pentru pentru salvarea de vieți omenești și stingerea incendiului. În această misiune au acționat peste 500 de forțe — pompieri, jandarmi, polițiști și echipaje medicale. Echipajele de intervenție au acționat cu 75 de autospeciale ale ISU București — Ilfov, dintre care 11 cu apă și spumă, 3 de descarcerare, 3 pentru transport victime multiple, 2 spitale mobile, 2 autoscări, precum și 57 de autospeciale SMURD și ambulanțe. Acestora li s-au adăugat mașinile poliției și jandarmeriei care au asigurat fluidizarea traficului pentru deplasarea ambulanțelor'', se precizează în comunicatul citat.

De asemenea, Oprea a mulțumit pompierilor, medicilor și paramedicilor, polițiștilor și jandarmilor care s-au mobilizat pentru intervenția de salvare și a apreciat solidaritatea manifestată de foarte mulți cetățeni care și-au exprimat intenția de a ajuta persoanele rănite.

×
Subiecte în articol: Club Colectiv interventie tragedie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close