Antena 3 CNN Actualitate "Ei nu realizează, zic că a fost o glumă". Violatorii de la Vaslui sunt apăraţi de săteni

"Ei nu realizează, zic că a fost o glumă". Violatorii de la Vaslui sunt apăraţi de săteni

"Ei nu realizează, zic că a fost o glumă". Violatorii de la Vaslui sunt apăraţi de săteni
25 Iul 2015   •   15:31

A fost nevoie de reacţia societăţii civile, de un protest al artiştilor, al presei, aşa încât la câteva luni de la revoltătorul caz al fetei violate de la Vaslui, judecătorii şi procurorii care i-au lăsat liberi pe violatori să fie în sfârşit cercetaţi disciplinar de către Consiliul superior al Magistraturii.

Mai mult, din primele verificări făcute de Inspecţia Judiciară reiese faptul că magistraţii ar fi reacţionat cu rea credinţă.

Potrivit unor surse, Parchetul general a dispus anchete în toate cazurile în care suspecţii nu au fost cercetaţi în stare de arest.

Cei doi magistraţi care au decis că violatorii nu reprezintă un pericol social major şi pot fi lăsaţi liberi sunt suspecţi de rea-credinţă şi neglijenţă.

Georgina Moldovan i-a lăsat pe trei dintre agresori să plece acasă, după ce au recunoscut violul. Există însă zvonuri cum că soţul ei ar fi prieten cu unul dintre părinţi.

Sorin Armeanu este prim-procuror la Vaslui. El este cel care NU a făcut recurs la decizia judectorului. În scurt timp, au fost trimişi acasă şi ceilalţi patru tineri.

Instanţa apreciază că măsura privativă de libertate nu se mai impune, considerând că perioada scursă de la momentul arestării a fost în măsură să conducă la o diluare a pericolului social concret.

Viorel Munteanu, cel care a luat decizia, a fost promovat. Trei cariere sunt acum în pericol.

Între timp, cei şapte tineri sunt obligaţi să treacă zilnic pe la secţia de poliţie. Peste trei săptămâni, cei şapte şi tânăra pe care au chinuit-o se vor întâlni, din nou, în faţa unui judecător.

×
Subiecte în articol: viol Vaslui Nu abuzurilor
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close