Antena 3 CNN Actualitate El e omul care ia cea mai mare pensie din România - Suma colosală pe care o încasează lunar

El e omul care ia cea mai mare pensie din România - Suma colosală pe care o încasează lunar

Gheorghe Bălășoiu, fost procuror comunist și fost comandant al Penitenciarului de la Colibași, este cel care primește cea mai mare pensie din România. El a învins în instanță Casa de Pensii și urmează să câștige și mai mult.

El e omul care ia cea mai mare pensie din România - Suma colosală pe care o încasează lunar
Sursa foto: bihorstiri.ro
de Claudia Simion    |    22 Iul 2020   •   11:45

Până acum încasa nu mai puțin de 73.890 lei brut pe lună, adică 66.701 de lei net. Acum, după ce a învins în instanță Casa de Pensii, va primi mai mulți bani lunar, plus ”restanțele” pentru 20 de luni.

Fostului procuror i s-a calculat pensia de serviciu conform veniturilor realizate pe ultimele 12 luni de activitate și i s-au adăugat sporurile permanente și nepermanente. În luna martie 2020 a decis să intenteze proces Casei Județene de Pensii Argeș la Tribunalul Argeș pentru a cere recalcularea pensiei.

Cine e Gheorghe Bălășoiu

Bălășoiu are 73 de ani și locuiește într-o vilă uriașă la ieșirea din Pitești. S-a pensionat atunci când pensia se calcula simplu: 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării, iar el cumula salariul de comandant de penitenciar cu cel de procuror.

A fost director la Penitenciarul Colibași șapte ani, iar apoi a fost detașat, dar și-a păstrat funcția de magistrat.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Bălășoiu
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close