Antena 3 CNN Actualitate El e singurul elev din țară care a obținut nota 10 la toate disciplinele de la Evaluarea Națională. ”Nivelul de dificultate a subiectelor de la matematică a fost mediu spre ușor”

El e singurul elev din țară care a obținut nota 10 la toate disciplinele de la Evaluarea Națională. ”Nivelul de dificultate a subiectelor de la matematică a fost mediu spre ușor”

El e singurul elev din țară care a obținut nota 10 la toate disciplinele de la Evaluarea Națională. ”Nivelul de dificultate a subiectelor de la matematică a fost mediu spre ușor”
Sursa foto: foto- Pexels
27 Iun 2019   •   22:16

Eduard Mastalier – Manolescu este singurul elev din România care a luat nota 10 la toate cele trei discipline de la Evaluarea Națională. Elevul de 14 ani, absolvent al Colegiului Național ”Goethe” din Capitală, a dat examene la limba română, matematică și limba germană.

”Nivelul de dificultate a subiectelor de la matematică a fost mediu spre ușor. Față de anul trecut au fost mai grele. Dar a fost foarte importantă atenția din timpul celor două ore. Inspirația la matematică ar trebui să intervină la subiectele mai grele, cum ar fi subiectul 3 la subpunctul c, sau cum a fost de la subiectul 2 subpunctul 4 sau 5, unde trebuia să-ți dai seama și să te prinzi de cum trebuie să rezolvi”, spune Eduard. 

Cu toate că s-a pregătit constant și nu a mers niciodată la școală fără temele făcute, nu se aștepta să ia chiar 10 la toate probele. ”Nu m-am gândit că o să iau 10 la toate materiile, dar știam că am făcut trei lucrări foarte bune și că rezultatele or să fie pe măsură. Pe lângă pregătirea din gimnaziu și tot ce înseamnă pregătiri extrașcolare, contează foarte mult și cele două ore propriu zise în care ești în examen, în care trebuie să dai tot ceea ce ai mai bun. Contează și cât de pregătit ești în ziua aia, cât de multă inspirație ai, cât de concentrat ești, cât de atent ești”. 

Eduard spune că e important să îmbini învățatul cu relaxarea dacă vrei să ai rezultate și să nu lași totul pe ultima sută de metri. ”Eu în toți cei patru ani am învățat. Nu poți să refaci totul în a opta, chiar dacă acum simți că asta e scopul tău: în clasa a opta să dai evaluarea națională”.

”E foarte important să ai și profesori care să te susțină. Eu am avut și o dirigintă foarte bună. E foarte important să știi că te susține un profesor, că e interesat să te ajute și că are încredere în tine”, a mai spus Eduard într-un interviu acordat pentru hotnews.ro

×
Subiecte în articol: elev Evaluare naţională
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close