Antena 3 CNN Actualitate El este Florică. Ce îl face atât de special pe câinele unui taximetrist din Vâlcea

El este Florică. Ce îl face atât de special pe câinele unui taximetrist din Vâlcea

El este Florică. Ce îl face atât de special pe câinele unui taximetrist din Vâlcea
Sursa foto: Foto: next-thing.net
09 Iun 2012   •   23:09

Se ştie deja: cel mai bun prieten al omului e câinele. Şi, dacă mai era nevoie de o dovadă, avem încă una, vie, în Vâlcea. E vorba de un câine comunitar, care şi-a găsit singur stăpânul, şi, ca să fie sigur că nu-l abandonează, îl urmăreşte zilnic. N-ar fi o problemă, dacă omul n-ar fi taximetrist. Şi dacă n-ar pleca în curse lungi şi de câteva zeci de kilometri.

A apărut de nicăieri într-o staţie de taxiuri. Şi-a făcut repede culcuş lângă un taximetru. Şi i-a plăcut atât de mult... maşina, dar mai ales, de şoferul ei, încât nu-l mai scapă din ochi. Îl însoţeşte în toate cursele.

Florică "lucrează" cot la cot cu stăpânul pe care şi l-a găsit singur şi pe care nu mai vrea să-l lasă să plece. E deja rutină ce face în fiecare zi. Dimineaţa porneşte în cursă. Iar seara, după ce taximetristul iese din tură, adoarme lângă maşină. Pentru ca a doua zi o ia de la capăt. Aleargă pe lângă maşină chiar şi în cursele lungi, de zeci de kilometri.

Florică nu se teme de nimic. Nici măcar de maşinile care trec razant pe lângă el. Ba mai mult, spun taximetriştii în glumă, e un profesionist desăvârşit. Care nu şi-a dezamăgit nici stăpânul, dar nici clienţii.




×
Subiecte în articol: Valcea
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close