Antena 3 CNN Actualitate Elan Schwartzenberg s-a folosit de bani negri pentru a controla Realitatea TV

Elan Schwartzenberg s-a folosit de bani negri pentru a controla Realitatea TV

Elan Schwartzenberg s-a folosit de bani negri pentru a controla Realitatea TV
de M.C.    |    16 Oct 2013   •   10:37

Elan Schwartzenberg a folost banii negri ai mafiei petrolului în negocierile privind preluarea controlului asupra postului Realitatea TV, scrie Sursa Zilei, citând surse judiciare. Atât Elan Schwartzenberg, cât şi Codruţ Marta aveau legături cu grupul de afacerişti, anchetat în dosar.


În total este vorba de aproape 20 de oameni de afaceri anchetaţi, printre care Marta şi Sorin Blejnar, pentru bani negri obţinuţi din evaziune fiscală cu produse petroliere. Schwartzenberg, notează procurorii, era cel care asigura protecţia reţelei prin relaţiile pe care la avea la nivel guvernamental. 
 
Schwartzenberg a fost chemat la audieri, însă nu s-a prezentat motivând că nu este în ţară, iar în prezent există informaţii că omul de afaceri nici nu s-ar mai fi întors în România. Chiar şi aşa, omul de afaceri este încă activ, existând interceptări actuale în care acesta încearcă să vândă postul Realitatea, deşi nu este proprietarul televiziunii.
 
În urma expertizei efectuate în dosarul "Mafia petrolului" s-a stabilit că profitul reţelei a fost unul colosal. Membrii reţelei au ridicat în numerar din conturile mai multor societăţi aproximativ 27 de milioane de euro. Expertul contabil a descoperit o sumedenie de nereguli, inclusiv documente-paravan, menite să ascundă retragerea banilor din conturi, faptul că sumele de bani evidenţiate în notele contabile nu coincid cu rulajele conturilor, sau că au fost făcute înregistrări contabile prin articole contabile inexistente din punct de vedere legal. 

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close