Antena 3 CNN Actualitate Elena Băsescu, condusă pe ultimul drum: Lideri PDL, Gigi Becali şi Bercea Mondialu', prezenţi la funeralii

Elena Băsescu, condusă pe ultimul drum: Lideri PDL, Gigi Becali şi Bercea Mondialu', prezenţi la funeralii

Elena Băsescu, condusă pe ultimul drum: Lideri PDL, Gigi Becali şi Bercea Mondialu', prezenţi la funeralii
Sursa foto: Foto: Mediafax
06 Oct 2010   •   09:04

Mama preşedintelui Traian Băsescu a fost condusă, miercuri, pe ultimul drum. Marţi seară, rudele şi membrii apropiaţi ai familiei Băsescu au luat parte la o slujbă de pomenire, la Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae", acolo unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al Elenei Băsescu.

Slujba de înmormântare a mamei preşedintelui a început miercuri dimineaţă, la ora 10:00. Potrivit Mediafax, aceasta a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie. Accesul în lăcaşul de cult a fost liber, astfel că slujba s-a desfăşurat în prezenţa a zeci de oameni.

Gigi Becali şi Bercea Mondialu' au depus coroane de flori

Pe la sicriul mamei preşedintelui au trecut sute de oameni pentru a depune flori. Atât persoane private, cât şi locuitori ai Constanţei au venit la Catedrala Marinarilor pentru a aduce un utlim omagiu.

Printre cei care au depus coroane de flori s-au numărat patronul Stelei, Gigi Becali, dar şi interlopul Bercea Mondialu', căruia Mircea Băsescu i-a botezat o nepoată. Becali le-a spus jurnaliştilor prezenţi că nu poate să nu fie prezent la înmormântare.

"Cum să nu vin la mama preşedintelui? În momentele astea se face pace. La tristeţe şi veselie, la înmormântare şi la nuntă, nu? Sincere condoleanţe", a spus Becali.

La slujba de înmormântare au fost prezenţi, totodată, mai mulţi lideri ai PDL. Printre aceştia, premierul Emil Boc, foştii miniştri Vasile Blaga şi Adriean Videanu, actualul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase şi vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.

După slujba de la Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae" din Constanţa, cunoscută ca şi "Catedrala Marinarilor", cortegiul funerar a pornit spre Cimitirul Central din Constanţa, unde Elena Băsescu va fi înmormântată alături de soţul ei, Dumitru.

Sute de oameni, prezenţi la slujba de pomenire

Peste o sută de persoane au mers, marţi seară, la Catedrala Marinarilor, pentru a aduce un ultim omagiu Elenei Băsescu. La ora 18:00, Traian Băsescu, alături de toţi membrii apropiaţi ai familiei, au luat parte la o slujbă de pomenire pentru mama preşedintelui. Accesul în catedrală a fost liber, astfel că la slujbă au participat zeci de oameni, cu toţii având ochii în lacrimi.

Familia prezidenţială i-a întâmpinat pe toţi cei care au cunoscut-o pe mama lui Traian Băsescu.

Toţi cei care au venit la priveghi să-şi prezinte un ultim omagiu au adus coroane de flori şi mesaje de condoleanţe. Fiica cea mică a preşedintelui le-a împărţit tuturor ceva de mâncare, aşa cum obişnuia bunica sa.

Târziu, după ora două noaptea, preşedintele şi soţia sa au plecat de la priveghi. Cele două fiice s-au retras şi ele, după aproape o oră.

Mama preşedintelui României, Elena Băsescu, a încetat din viaţă pe 4 octombrie, în Constanţa. Avea 81 de ani, iar starea sa de sănătate era una precară.

Antena3.ro


×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close