Antena 3 CNN Actualitate Cum va fi vremea la trecerea dintre ani. Directorul ANM: ''Este cea mai caldă lună decembrie din ultimii 60 de ani din ţara noastră!''

Cum va fi vremea la trecerea dintre ani. Directorul ANM: ''Este cea mai caldă lună decembrie din ultimii 60 de ani din ţara noastră!''

2020 a fost al doilea cel mai călduros an din 1900 şi până în prezent, iar vremea se va încălzi şi în anii următorii. În cea mai mare parte a ţării, temperatura maixmă a ajuns până la 18 grade Celsius, iar Administraţia Naţională de Meteorolgoie anunţă o vreme deosebit de caldă până pe data de 8 ianuarie.

Cum va fi vremea la trecerea dintre ani. Directorul ANM: ''Este cea mai caldă lună decembrie din ultimii 60 de ani din ţara noastră!''
de Iulia Gorgorin    |    31 Dec 2020   •   16:20

Directorul Administraţiei Naţionale, Elena Mateescu, a vorbit în exlusivitate la Antena 3 despre vremea neobişnuit de caldă anunţată pentru perioadă următoare.

''Vorbim de o vreme deosebit de caldă. Dacă la această oră înregistrăm deja de 18 grade la Călăraşi, 17, la Olteniţa, la Zimnicea şi minimele din această noapte vor fi mai ridicate decât în mod obşnuit. Vorbim de minime între 0 până la 8-9 grade în zona litoralului.

Mâine, în prima zi a noului an, de asemenea, deşi vor mai scădea uşor temperaturile, 13-14 grade Celsius în partea de sud-est a ţării reprezintă valori cu mult mai ridicate decât ceea ce ar fi normal pentru prima decadă a unei luni ianuarie în ţara noastră, cea mai rece a anului climatologic vorbind. Anul 2020 este al doilea an cel mai călduros din istoria măsurătorilor meteorologice în ţara noastră făcând o simulare cu o lună decembrie, cu o abatere termică pozitivă de 3,2 grade Celsius. Dar, în prezent, luna decembrie înregistrează deja 3,6 grade Celsius abatere termică pozitivă.

Luna decembrie, cea mai caldă din ultimii 60 de ani 

Putem să confirmăm. Este cea mai caldă lună decembrie din ultimii 60 de ani din ţara noastră. Deja astăzi, abaterea termică pozitivă a mai crescut puţin, pentru că ieri am înregistrat în continuare maxime foarte ridicate, 19 grade la Călăraşi. Am avut la 34 de staţii meteorologice, ieri, cele mai ridicate temperaturi ale unei zile de 30 decembrie de când se fac măsurători meteorologice la nivelul temperaturilor maxime şi acest lucru se întâmplă.

Noaptea de Revelion va neobişnuit de caldă

Este posibil să avem unul dintre cele mai călduroase treceri dintre ani, având în vedere ceea ce se întâmplă la trecerea din acest an, pentru că minimele, aşa cum am spus rămân foarte ridicate, cel puţin pentru acest deceniu 2011-2020. Este cel mai călduros deceniu din istorie, atât în ţara noastră, cât şi la nivel mondial. Şapte ani din acest deceniu se află în top 10 cei mai călduroşi ani din 1900 şi până în prezent'', a spus Elena Mateescu, în excusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu vremea decembrie deceniu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close