Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, la frontiera cu Grecia

Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, la frontiera cu Grecia

Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, în timp ce încerca să treacă vama în Grecia.

dweyui
de Gabriel Dano    |    07 Apr 2022   •   18:38

Elena Udrea ar fi fost depistată de polițiști în zona Kulata, la frontiera cu Grecia. La două ore și 20 de minute după ce a fost emis mandatul, Udrea a fost reținută de oamenii legii. În prezent, se așteaptă documentele din România pentru a fi adusă în țară. La momentul reținerii, Elena Udrea nu era singură în mașină.

"În imaginile prezentate de către autoritățile bulgare o vedem pe Elena Udrea cum stă pe un scaun și pare că vorbește cu cineva la telefon. Era în drum spre Sofia. Mașina a fost oprită la Kulata. Mai era cu cineva în mașină. Sunt câteva detalii pe care ar trebui să le dea în următoarea perioadă Poliția Română', a spus Carmina Pricopie, la News Hours with CNN.

"În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei.

În continuare, se desfășoară activități specifice, în vederea predării femeii către autoritățile din România", a precizat IGPR prin intermediul unui comunicat.

Deocamdată nu există un mandat european de arestare, așa cum a fost cazul în anul 2018.

"Întrebarea este dacă autoritățile au reactivat acel mandat de atunci pentru că astăzi Tribunalul București nu a apucat să emită niciun mandat european de arestare", a explicat Carmina Pricopie, senior editor Antena 3.

Elena Udrea era dată în urmărire generală

Elena Udrea fusese dată în urmărire generală după ce polițiștii nu au găsit-o la domiciliu. Antena 3 a prezentat informații obținute pe surse că Elena Udrea plecase din România pe la Vama Giurgiu, chiar de dimineață, după ce instanța a decis că aceasta trebuie să execute 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

ÎCCJ a respins, astăzi, contestația în anulare formulată în procesul în care a fost apărată de Tudorel Toader. Contestația în anulare la decizia definitivă de condamnare, pronunțată încă din iunie 2018, i-a fost respinsă cu majoritate de către completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, Elena Udrea a introdus căi extraordinare de atac, după o decizie din noiembrie 2018 a Curții Constituționale privind constituirea nelagală a completurilor de judecată.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close