Antena 3 Actualitate Elena Udrea cere să fie reaudiată în dosarul "Gala Bute". Un fost consilier afirmă că nu se teme de o confruntare cu fostul ministru

Elena Udrea cere să fie reaudiată în dosarul "Gala Bute". Un fost consilier afirmă că nu se teme de o confruntare cu fostul ministru

03 Mar 2015   •   17:36

Rudel Obreja, Tudor Cici Breazu şi primarul din Lupeni, Cornel Resmeriţă, află mâine dacă vor fi eliberaţi din arest. La şedinţa de astăzi, de la Curtea Supremă, au venit şi foştii colaboratorii apropiaţi ai Elenei Udrea, de la Ministerul Dezvoltării, care au făcut denunţuri împotriva acesteia.

Dacă Gheorghe Nastasia nu a vrut să vorbească deloc cu presa, Ştefan Lungu spune că nu se teme de o confruntare cu Udrea.

Între timp, după ce a cerut să fie confruntată cu denunţătorii, Elena Udrea vine cu noi cereri. Vrea să dea o nouă declaraţie în dosarul "Gala Bute" şi să mai fie audiate anumite persoane din minister.

MOTIVAREA INSTANŢEI: NU SUNT DOAR DENUNŢURI
Contrar susţinerilor apărării, se constată că probele propuse de procuror nu constau doar în denunţuri. Propunerea de luare a măsurii arestării preventive este susţinută de acte contabile care confirmă, în două dintre acuzaţiile de luare de mită, traseul banilor, respectiv faptul că inculpata a profitat de banii primiţi de la denunţători.

UDREA, ARESTATĂ DIN CAUZA SUMELOR ENORME
Motivarea instanţei: Cu privire la propunerea de arestare preventivă, judecătorul de drepturi şi libertăţi constată că, dată fiind existenţa probelor privind săvârşirea de infracţiuni, luarea măsurii arestării preventive este justificată în cazul faptelor de luare de mită prin cuantumul sumei denunţate a fi fost primite (...) şi dat fiind caracterul recurent al faptelor.(...) În ceea ce priveşte infracţiunea de abuz în serviciu, rapoartele de constatare întocmite în cauză indică existenţa unui prejudiciu ca urmare a încălcării dispoziţiilor legale, iar declaraţiile unor martori arată că Ministrul, deşi nu a semnat actele aferente, a insistat în încheierea contractului, deşi i se adusese la cunoştinţă că banii nu vor putea fi decontaţi din fonduri europene. Cuantumul sumei platite de minister şi insistenţa încheierii acestui contract, în condiţii care au condus la crearea unui prejudiciu ministerului, determină luarea măsurii arestării preventive.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea dosarul gala bute

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close