Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea, declarații în fața instanței după revenirea din Costa Rica. Se reia procesul Udrea-Andronic-Băsescu

Elena Udrea, declarații în fața instanței după revenirea din Costa Rica. Se reia procesul Udrea-Andronic-Băsescu

Elena Udrea, declarații în fața instanței după revenirea din Costa Rica. Se reia procesul Udrea-Andronic-Băsescu
Sursa foto: Foto: Facebook/ Elena Udrea
12 Sep 2019   •   09:31

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, ajunge joi în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.

Aceasta este acuzată de procurorii DNA de luare de mită şi spălare de bani.  În acelaşi dosar, Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, este acuzată de instigare la spălare de bani şi delapidare. Dosarul vizează finanţarea ilegală a campaniei electorale a lui Traian Băsescu în anul 2009. 

Procesul care vizează presupuse fapte de corupţie în legătură cu finanţarea campaniei electorale din 2009, în care este judecată Elena Udrea, Ioana Băsescu şi Dan Andronic, se reia, joi, sub autoritatea unui nou judecător stabilit de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) după ce primul magistrat s-a pensionat.

„Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată în 2017, pe Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru instigare la luare de mită, spălare a banilor, pe Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru luare de mită, pe Victor Tarhon, la data faptei preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, tot pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, notar public, fiica preşedintelui României în funcţie la acel moment, pentru instigare la delapidare, instigare la spălarea banilor, pe Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare şi pe Dan Andronic, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului”, se arată într-un comunicat.

×
Subiecte în articol: Costa Rica Curtea de Apel
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close