Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea, dezvăluiri la Antena 3: Puțini au ajuns sus fără sprijinul meu. Voi vorbi în curând!

Elena Udrea, dezvăluiri la Antena 3: Puțini au ajuns sus fără sprijinul meu. Voi vorbi în curând!

Elena Udrea, dezvăluiri la Antena 3: Puțini au ajuns sus fără sprijinul meu. Voi vorbi în curând!
12 Mai 2016   •   14:28

Elena Udrea a făcut dezvăluiri în exclusivitate pentru Antena 3. Aceasta a povestit cu lux de amănunte cum s-a produs numirea Laurei Codruța Kovesi la DNA, cum l-a vizitat pe Victor Ponta pentru a-l convinge s-o numească pe șefa DNA și cum Victor Ponta i-ar fi spus „Ai grijă, că tu vei fi prima arestată”. 

Întrebată dacă regretă că a susținut-o pe Laura Codruța Kovesi, Elena Udrea a răspuns: „Nu, nu, nu. Nu regret. (...) Eu nu am spus, dar sunt puțini care nu au ajuns acolo și cu sprijinul meu. Mă uit la toți, toți au procedat la fel”.

Cine este pe acea listă? a mai fost întrebată Elena Udrea. „Vă dați seama că nu o să spun acum dumneavoastră, dar o să spun în curând. Mulți și de la cel mai înalt nivel”.

A fost sau nu trafic de influență?

”Nu știu. Dacă a fost vorba despre trafic de influență este o faptă pe care ar trebui să o ancheteze DNA. Eu zic că, dacă a fost trafic de influență, ar trebui să ancheteze DNA pentru trafic de influență în numirea doamnei Kovesi.”

Credeți că ați devenit o țintă în numirea doamnei Kovesi?

„În mod cert. Ați mai văzut pe cineva care să aibă trei momente în care s-a cerut arestarea, dar, în total, zece cereri? Întorcându-mă strict la momentul în care am discutat cu domnul Ponta numirea doamnei Kovei, am spus pe Facebook, am făcut-o din proprie inițiativă pentru că își dorea foarte mult președintele Traian Băsescu să o numească pe doamna Kovesi la DNA și pentru că domnul Ponta avea altă propunere și pentru că nu se putea debloca situația în sensul dorit de domnul Traian Băsescu. Și atunci, din proprie inițiativă, am discutat cu domnul prim ministru de la acel moment și, repet, care mi-a spus foarte clar: „Ok, treaba voastră. O să vezi că tu și Băsescu veți fi primii arestați de doamna Kovesi”.

Ați vorbit vreodată personal cu doamna Kovesi?

”Da, dar la întâlnirile private, nu altfel. Oficial, nu. Am făcut o solicitare să discut cu dânsa în contextul cauțiunii aceleia. Dar oficial, nu. În context privat, de foarte multe ori. (...) Din 2012, spun că atunci când vor putea, cei doi mă vor aresta!”

Cei doi fiind doamna Kovesi și mai cine?

„Da, sigur că da. Și domnul Coldea.”

În contextul actual, ați mai negocia numele doamnei Kovesi?

„Nu, categoric nu. Nu datorită a ceea ce mi se întâmplă mie, pe asta am luat-o ca atare, ci pentru că am înțeles cât de greșit este să continui să pui oameni în funcții, aceiași oameni să îi rotești în funcții ani și ani de zile”.

 

 

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close