Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea și Ioana Băsescu, ultima șansă să scape de închisoare

Elena Udrea și Ioana Băsescu, ultima șansă să scape de închisoare

Elena Udrea este așteptată astăzi să dea explicații în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Elena Udrea și Ioana Băsescu, ultima șansă să scape de închisoare
Sursa foto: Hepta
de Rafaelo Varga    |    07 Oct 2021   •   13:27

Se judecă apelul în dosarul penal în care Elena Udrea și Ioana Băsescu au fost condamnate la închisoare cu executare pentru faptele pe care le-ar fi comis în campania electorală din 2009.

Termenul, în care vor fi audiați martori, va începe la ora 14.

În mai 2017 procurorii DNA i-au trimis în judecată la Instanța Supremă pe fostul ministrul al Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, pentru instigare de luare de mită și spălarea banilor pe fostul secretar general de la Ministerul Dezvoltării, Gheorghe Nastasia, pe fostul președinte al Consiliul Județean Tulcea, Victor Tarhon, pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu pentru instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor.

De asemenea, DNA a dispus trimiterea în judecată și a lui Dan Andronic pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Procurorii menționează în rechizitoriu că în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare  și evaziune fiscală, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în această campanie electorală.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Ioana Basescu inchisoare
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close