Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea: Marie Jeanne Ion ştia că va fi răpită în Irak (VIDEO)

Elena Udrea: Marie Jeanne Ion ştia că va fi răpită în Irak (VIDEO)

Elena Udrea: Marie Jeanne Ion ştia că va fi răpită în Irak (VIDEO)
12 Ian 2010   •   08:06

Dezvăluire şocantă a Elenei Udrea, luni seară, într-o emisiune televizată. Fosta consilieră a preşedintelui Traian Băsescu, în prezent ministru al Dezvoltarii Regionale şi al Turismului, spune că jurnalista Marie Jeanne Ion ştia că urma să fie răpită în Irak şi că totul a fost pus la cale de Omar Hayssam pentru a intra în graţiile noii puteri. Contactată de Antena 3, Marie Jeanne Ion nu a vrut să comenteze acest subiect.

Răpirea celor trei ziarişti români în Irak, în urmă cu 5 ani, a fost pusă la cale de sirianul Omar Hayssam, care avea la acea vreme probleme cu justiţia, cu un scop precis, susţine Elena Udrea.

"Omar Hayssam fusese arestat prin noiembrie 2004. După alegeri, a încercat să intre în graţiile noii puteri şi a sperat. El mai adusese nişte răpiţi odată cu vreun an în urmă. A sperat că prin această acţiune - chipurile răpim nişte ziarişti români şi apoi mă implic eu, Omar Hayssam, în a-i aduce înapoi - uite intru în graţile puterii şi nu mai am probleme cu justiţia. Nu a fost să fie aşa, iar răpirea s-a transformat în ceva foarte serios şi foarte tragic", a declarat Elena Udrea.

Mai mult, Udrea spune că Marie Jeanne Ion, unul dintre cei trei jurnalişti răpiţi şi sechestraţi în Irak, ştia ce urma să se întâmple.

"Familia domnişoarei Marie Jeanne, senatorul Ion Vasile, era în foarte bune relaţii cu Omar Hayssam. Aşa cum ştiu eu lucrurile, Marie Jeanne a ştiut ce se va întâmpla. Nu a ştiut ce sens va lua. O poveste care şi ei i-ar fi adus notorietate, celebritate", a mai spus Udrea.

ELENA UDREA, DESPRE RĂPIREA JURNALIŞTILOR ÎN IRAK


Cazul lui Omar Hayssam a revenit în prim plan în urmă cu o săptămână, după ce Ministerul Justiţiei a declanşat demersurile pentru extrădarea acestuia de către autorităţile siriene. Omar Hayssam, acuzat că a pus la cale răpirea a trei ziarişti români în Irak, Sorin Mişcoci, Ovidiu Ohanesian şi Marie Jeanne Ion, a fost arestat în 2005.

"Teroristul numărul unu" al României, aşa cum a fost numit, a fugit din ţară în aprilie 2006, după ce a fost eliberat din Penitenciarul Rahova. În iunie 2007, sirianul a fost condamnat, în lipsă, la 20 de ani de închisoare şi la plata unor daune materiale de câte două milioane de euro pentru fiecare din cei trei jurnalişti răpiţi.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Elena Udrea Omar Hayssam
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close