Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea, mesaj surprinzător, de după gratii, chiar înainte de Paşte: "Aşa statul ar putea scăpa de cheltuieli inutile"

Elena Udrea, mesaj surprinzător, de după gratii, chiar înainte de Paşte: "Aşa statul ar putea scăpa de cheltuieli inutile"

Elena Udrea a reacţionat la scandalul din coaliţie legat de reducerea cheltuielilor şi a oferit o soluţie prin care statul ar putea să aducă bani la buget.

Elena Udrea, mesaj surprinzător, de după gratii, chiar înainte de Paşte: "Aşa statul ar putea scăpa de cheltuieli inutile"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2023   •   17:31

Elena Udrea a transmis, de după gratii, acolo unde ispășește o pedeapsă de 6 ani de după ce a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute, soluţii pentru coaliţia de guvernare pentru a acoperi gaura de 20 de miliarde de lei din buget.

"Guvernul are o "gaură" de 20 de miliarde de Ron în buget, motiv pentru care a trecut la tăierea cheltuielilor.

​O soluție ( despre care am mai vorbit) prin care nu doar ca ar scăpa de niște cheltuieli inutile, uriașe, dar ar putea și sa aducă bani la buget este reducerea numărului de deținuți.

​Aşa cum am mai spus, statul cheltuie cu întreținerea unui deținut 7.500 de Ron pe lună, cât 4 pensii.

În condițiile în care sunt aproape 24.000 de deținuți în penitenciare, plus încă vreo 10.000 de arestați preventiv, care stau degeaba, nu muncesc, deci nici nu au cum sa se reabiliteze astfel, trageţi şi dumneavoastră concluziile!

Citeşte şiElena Udrea scapă de dosarul Hidroelectrica, dar îi va fi confiscată suma de 3,4 milioane de euro

​Dacă dintre aceștia, cei care nu au săvârșit fapte cu violentă și nu sunt un pericol pentru societate ar fi trimiși să-și execute pedepsele la locul de muncă, nu doar că s-ar economisi banii plătiți pentru întreținerea lor, dar s-ar și încasa sume importante la buget; plus avantajul reabilitării lor și al reintegrării în societate prin munca. Totodată, acestora li s-ar da și posibilitatea de a fi alături de familii și de a se putea îngriji de acestea, așa cum se întâmplă în toată Europa.

​Un calcul exemplificativ ne arata că, dacă din cei 24.000 de deținuți, un minim de 9.000 ar executa pedepsele în libertate la locul de munca și fiecare ar cotiza 1.000 de Ron pe luna la bugetul de stat, la care s-ar adăuga taxele și impozitele aferente, ar însemna că, în loc să cheltuie 68.000.000 de Ron pe lună, statul ar încasa aproximativ 24.000.000 de Ron pe același interval de timp.

În plus, astfel s-ar găsi și forța de muncă atât de necesară pentru sprijinirea economiei şi, implicit, a bugetului ţării noastre", a transmis Elena Udrea prin pagina sa de Facebook. 

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close