Antena 3 CNN Actualitate Adrian Alexandrov, despre fiica sa: "I-am creat un scenariu în care mama este la birou. Momentan, nu poate să vină acasă"

Adrian Alexandrov, despre fiica sa: "I-am creat un scenariu în care mama este la birou. Momentan, nu poate să vină acasă"

Elena Udrea a răbufnit din închisoare după întâlnirea pe care a avut-o cu fetița ei, care a vizitat-o la Penitenciarul Târgșor. Au fost patru luni de demersuri pentru ca micuţa să fie aproape de mama ei, nu doar să se vadă printr-un geam numit "dispozitiv de protecţie".

Adrian Alexandrov, despre fiica sa: "I-am creat un scenariu în care mama este la birou. Momentan, nu poate să vină acasă"
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Aug 2022   •   15:54

Soțul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, a spus la Antena 3 că şi el a avut un oarecare șoc în momentul în care a văzut că trebuie să stea de vorbă cu ea prin acel geam.

"M-am gândit că la un moment dat va fi nevoie să ajung și cu copilul acolo și va trebui să facem cam același lucru. Pe de altă parte, nu m-am așteptat ca în România să fie aceeași situație, în schimb am văzut că și aici, la primele mele întâlniri în detenția de la Ploiești, exista totuși același dispozitiv de protecție și iarăși am luat în calcul situația în care va trebui să vin să o vizitez cu copilul acolo. 

Am refuzat să o duc pe cea mică, vă imaginați că are 3 ani și 10 luni, după trei luni în care nu și-a văzut mama, să o pun în situația în care va trebui să vorbească cu ea printr-un geam. Nu! Am refuzat și bineînțeles și Elena a fost de acord. Însă săptămâna trecută am avut prima vizită în camera mama și copilul. Adică a fost o întâlnire față în față între Elena și copilul ei și a fost mediul decent și OK în care această primă întâlnire după atâta timp ar fi trebuit să se desfășoare", a spus Adrian Alexandrov la Antena 3.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Camera "Mama și copilul" folosită pentru prima oară de Elena Udrea 

"Camera este ok, este amenajată cu jucării, pereții pictați. A fost o întâlnire OK, o întâlnire decentă", spune Alexandrov.

"Noi am avut grijă ca în timp să reușim să construim un scenariu, pentru că ea (fiica lor - n.red.) este la vârsta în care încă poate fi ușor manipulată și i-am creat un scenariu în care mama este la birou, momentan nu poate să vină acasă, iar întâlnirea dintre cele două clar a fost emoționantă. Elena s-a abținut cu greu să nu-și manifeste emoțiile. Pentru că vă dați seama că în mintea copilului trebuia să fie un moment de bucurie iar dacă își vedea mama plângând totul se putea transforma într-o experiență traumatizantă, neînțelegând de ce după atâta timp mama ei când o vede începe să plângă.

Este de ajuns că pedepsești un om pentru o infracțiune, poate fi că a furat un ou sau o găină, sau o infracțiune, sau un abuz în serviciu, dar nici eu nu am reușit să înțeleg de ce trebuie să pedepsești și un copil", a mai spus Adrian Alexandrov, referindu-se la prevederea legală care face ca un copil să îşi vadă mama aflată în detenţie doar printr-un geam numit "dispozitiv de protecţie".

Elena Udrea a izbucnit după vizita fetiţei sale: "Mi-am văzut în sfârșit copilul!" | Fostul ministru reclamă condiţiile dure din închisoare

"Pentru ca tot s-a aflat ”pe surse” din interiorul penitenciarului, și chiar in timp real, ca am fost vizitată de fetița mea, va confirm ca după aproape 4 luni și un demers anevoios mi-am văzut in sfârșit copilul! As fi dorit ca Eva sa fie ferita de publicarea imaginilor de la aceasta vizita, poate pentru ca eu încă sunt marcată de filmările cu Tibi Ridzi ducându-și de mânuțe cei doi copilași sa își viziteze mama, acum 6 ani.

Dar, dacă tot au fost știri despre întâlnirea pe care am avut-o cu fetița mea, o sa aduc in discuții o știre absurda creată de prevederea legală care face ca un copil sa își vadă mama aflată in detenție doar printr-un geam numit “dispozitiv de protecție”, fără sa poată atinge, fără sa ii poată sta in brate, fără sa poată simți iubirea mamei, care ii lipsește atât de mult. Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta? Prin aceasta regula, o mama, condamnata eventual pentru furt din magazine sau pentru vreun abuz in serviciu, are același regim de primire a vizitelor ca un criminal in serie condamnat pe viața. Despre ce protecție poate fi vorba și a cui când vorbim de întâlnirea unei mame cu copilul ei??? S-au creat momente dramatice, când copii au început sa urle și sa lovească cu pumnii și picioarele geamul care ii împiedica sa ajungă la mamele lor. Dacă tot exista o camera special amenajată pentru astfel de întâlniri “mama și copilul”, de ce nu se permit aceste vizite aici fără sa fie nevoie de nenumărate avize, aprobări și semnături ajungând pana la cea a directorului penitenciarului?", a scris Elena Udrea, sâmbătă, pe Facebook.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close