Antena 3 CNN Actualitate Procurorii DNA, demers de ultim moment pentru a se asigura că Elena Udrea nu fuge din țară

Procurorii DNA, demers de ultim moment pentru a se asigura că Elena Udrea nu fuge din țară

Procurorii DNA vor să evite situația apărută în trecut, când Elena Udrea a s-a sustras executării pedepsei în dosarul Gala Bute.

Procurorii DNA, demers de ultim moment pentru a se asigura că Elena Udrea nu fuge din țară
de Alina Sorocean    |    04 Mar 2021   •   16:30

Astfel, procurorii DNA au cerut impunerea măsurii controlului judiciar în cazul Elenei Udrea.

Ei vor să se asigure astfel că aceasta nu va fugi din țară înainte de pronunțarea definitivă a instanței în dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale din 2009.

Solicitarea depusă în acest sens de procurori va fi judecată vineri la Curtea de Apel. Instanța Curții de Apel București este cea care a condamnat-o pe Udrea la 8 ani de închisoare.

Apelul depus de Udrea în acest caz va fi judecat de Curtea Supremă.

Elena Udrea, mesaj pentru judecătoare: ”O blestem! Nu știu cum va dormi la noapte!”

Elena Udrea a blestemat-o pe judecătoarea care a dat sentința în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009.

”Această femeie a ținut să mă condamne pe fiecare acuzație a procurorilor. Dovadă mai mare de slugărnicie, de răspuns la comandă, că nu pot să cred că are ceva personal cu mine, nu pot să cred că mă urăște pe mine atât de tare încât să țină să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații care s-au adus în acest dosar. 

Femeia asta a dat o decizie absurdă! Nu știu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înțeleg cum va dormi această femeie liniștită la noapte”, a declarat Elena Udrea la Antena 3, imediat după decizia Instanței. 

Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009

După aproape patru ani de cercetare judecătorească, dosarul Ioanei Basescu și al Elenei Udrea privind finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu a ajuns la final. 

Elena Udrea a fost condamnată pentru mai multe capete de acuzare.

Elena Udrea a primit o sentință de 6 ani de închisoare, plus un spor de 2 ani, adică 8 ani de închisoare în total

Condamnă pe Elena Udrea la 6 ani pentru instigare la luare de mită. Condamnă pe Elena Udrea la 5 ani pt instigare luare de mită (altă faptă). Condamna pe Elena Udrea la 6 ani pentru spălare de bani. Condamnă pe Elena Udrea la 5 ani pentru spălare de bani (altă faptă). Condamnă pe Elena Udrea la 3 ani închisoare pentru spălare de bani (a treia faptă). Condamnă pe Elena Udrea la 5 ani pentru spălare de bani (altă faptă). Condamnă pe Elena Udrea la 4 ani închisoare pentru spălare de bani (a cincea faptă).

Ioana Băsescu, condamnată la 5 ani de închisoare

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare pentru mai multe fapte de corupție. Contopind pedepsele, fiica președintelui a fost condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul privind campania electorală din 2009.

 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea procurori DNA
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close