Elena Udrea poate fi reţinută, dar nu poate fi arestată

28 Oct 2015   •   18:20

Elena Udrea va putea fi reţinută, în condiţiile în care rezultatul final al votului Camerei Deputaţilor privind cererea de reţinere a fost de 123 de voturi pentru şi 119 împotrivă, în timp ce solicitarea de arestare a fost respinsă. Anunţul privind decizia finală a venit la o oră şi jumătate de deliberări ale comisiei de numărare a voturilor. 


Potrivit procesului verbal prezentat în plenul Camerei, în cazul cererii de reţinere a deputatului Elena Udrea şi-au exprimat votul 242 de deputaţi, din care 123 s-au pronunţat pentru reţinere şi 119 împotrivă. 

În cazul solicitării DNA de arestare a deputatului Elena Udrea şi-au exprimat opţiunea 220 de deputaţi, din care 115 voturi "pentru" arestarea prevenitivă şi 105 "împotrivă". Pentru încuviinţarea solicitării erau necesare 122 de voturi.

Mai bine de o oră, membrii comisiei de numărare a voturilor privind solicitarea DNA de reţinere şi cea de arestare a Elenei Udrea au discutat, fără să fi ajuns la o concluzie, în condiţiile în care au fost constatate vicii de procedură.

UPDATE 18.20 - 
 Voturi pentru reţinere: 123, după o oră de numărători.

UPDATE 18.15 - Cererea de arestare a fost respinsă de deputaţi. 

UPDATE 18.00 -
Oficialii au început să renumere voturile privind cererile de reţinere şi arestare a Elenei Udrea. Asta după ce, anterior, se anunţase că senatorii au respins cererea de reţinere. 

UPDATE 17.25 -
După renumărarea voturilor, s-a ajuns la concluzia că senatorii au respins reţinerea Elenei Udrea.

UPDATE 17.15 - Haos în Parlament. Voturile pentru reţinerea Elenei Udrea se renumără din cauza unei erori la votare. Există parlamentari care au băgat 4 bile într-o singură urnă.  


UPDATE 17.00 - Cererea privind încuviinţarea reţinerii Elenei Udrea a fost respinsă, miercuri, de Camera Deputaţilor, fiind înregistrate 142 de voturi împotriva acestei solicitări şi 119 "pentru".


UPDATE 16.15
- A început votul pentru cerererile de reţinere şi arestare a Elenei Udrea. 

UPDATE 15.55 - Cererea privind începerea urmării penale în cazul Elenei Udrea a fost aprobată, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 193 de voturi "pentru", 106 "împotrivă", alte şase voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile.

Potrivit anunţului făcut în plen, la şedinţă au fost prezenţi 325 de deputaţi, iar 299 de voturi au fost valabile. Dintre aceste voturi, 193 au fost "pentru", 106 "împotrivă", iar 6 voturi au fost anulate. 


UPDATE 15.45 -
Votul pentru urmărirea penală a Elenei Udrea s-a încheiat.

UPDATE 15.15 -
Începe votul pentru urmărirea penală a Elenei Udrea. 

UPDATE - 
Elena Udrea a susţinut un discurs în faţa parlamentarilor. „Sunt a treia oară în faţa dumneavoastră, în opt luni de zile. (...) Cred că deja putem introduce ca procedură obişnuită „arestarea Elenei Udrea”", a spus fostul ministru.

„Cazul Elena Udrea este forma cea mai acută a unei lupte pentru preluare puterii”, a mai declarat Elena Udrea.

Citiţi şi: Avertismentul Elenei Udrea pentru deputaţi: Fiţi convinşi că va veni şi rândul vostru!


UPDATE - Elena Udrea a ajuns la Parlament. Fostul ministru a confirmat că a vorbit astăzi cu fostul preşedinte Traian Băsescu şi că acesta i-a urat să treacă cu bine peste votul din Parlament privind reţinerea sa. 

Elena Udrea a mai spus că "rezistă" şi că are experienţă privind cererile de arestare. 

”Nu am fost audiată. Dacă DNA nu s-ar fi grăbit, ar fi constatat că știu lucruri și le voi spune și poate nu era nevoie să mai trimită solicitarea. Totul a fost făcut pe repede înainte, să o mai arestăm încă o dată pe Elena Udrea. Cred că va trebui instituită 'procedura Elena Udrea'”, a declarat Udrea, la Parlament.


Deputaţii vor vota cererile DNA referitoare la urmărirea penală, reţinerea şi arestarea Elenei Udrea.

Liviu Dragnea a anunţat deja că PSD va vota pentru reţinere şi a cerut ca votul să fie la vedere. Cu toate acestea, Elena Udrea vrea să fie prezentă în plen să le spună colegilor săi "lucrurile pe care trebuie să le ştie."

Potrivit unor surse ale Antena 3, Elena Udrea ar fi fost vizitată în această dimineaţă de Traian Băsescu. 

DNA a cerut ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea urmăririi penale, a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat.
    
De asemenea, Elena Udrea este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare - cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

Citiţi şi: Elena Udrea, alegere vestimentară ciudată. Cum a venit îmbrăcată la Parlament
 

Parteneri
x close