Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea rupe tăcerea în scandalul Kovesi-Ghiță: Laura Codruța Kovesi primea cadouri de la politicieni

Elena Udrea rupe tăcerea în scandalul Kovesi-Ghiță: Laura Codruța Kovesi primea cadouri de la politicieni

Elena Udrea rupe tăcerea în scandalul Kovesi-Ghiță: Laura Codruța Kovesi primea cadouri de la politicieni
14 Feb 2019   •   22:15

Elena Udrea a făcut dezvăluiri în scandalul Kovesi-Ghiță. Fostul ministru al Turismului susține că Kovesi era foarte susținută pentru a fi numită în fucția de procuror-șef DNA.

”Sunt în Costa Rica. Aștept statutul de refugiat. Fără patimă spun că începe să vină vremea normalității. Imaginea dânsei era una care lupta pentru justiție și împotriva corupției în România. 

Avea o susținerea foarte puternică din partea lui Traian Băsescu, care a susținut-o și a crezut în ea, până în momentul în care a văzut ce abuzuri face. O susținea foarte tare și domnul Coldea la momentul acela. Ponta era și el foarte bun prieten cu doamna Kovesi și o susținea. Eu nu șitam acest lucru atunci.

Eu nu m-am dus la ea din convingere, ci pentru faptul că era susținută și se dorea a fi numită în acea funcție. Eu am spus și atunci că nu e o persoană potrivită. Intuiția mea și informațiile pe care le știam atunci îmi spunea că nu e o persoană potrivită. 

Eu când am fost să o susțin pe Kovesi nu am fost trimisă de fostul președinte. Nu cred că Băsescu a vrut să mă implic. Am făcut-o după ce am vorbit cu Sebastian Ghiță. Ne-am întâlnit undeva, la o cafenea.

Am mers apoi cu Ghiță la Ponta. Discuția cu Ponta mi s-a părut foarte onestă. Atunci mi-a spus că eu și fostul președinte vom fi primi arstați. Kovesi a devenit procuror-șef DNA cu susținerea celora pe care îi făcea penali.

Acum 4 ani, am depus un denunț oficial împotriva lui Kovesi la DNA, pentru că nu aveam unde în altă parte, în care am descris nu doar faptele de abuzuri pe care le comitea, dar și pe cele de corupție. Ea primea cadouri de la politicieni și oameni de afaceri. Am descris aceste fapte. Erau cadouri de tip bijuterii.

Kovesi are ocazia să spună cine îi indica țintele și cum le fixa. Poate să spună dacă aceste ținte erau fixate în ședine cu SRI așa cum ne povestea un fost colonel din SRI ne povestea. Că erau ședințe cu Kovesi și Coldea în care spuneau: peste o lună facem dosar lui -X-. Restul țintelor erau fixate în acest grup. Țintele erau stabilite în funcție de cine îi incomoda.Eu mă pun la ordinea Secției pentru Magistrați și asta în mod clar. Eu voi depune mărturie. Cred că nu are rost să se încerce această manipulare.

Cadourile făcute către Kovesi depășeau 200 de euro. Iar bunul trebuia declarat. Ea avea altfel de relații cu oamenii politici și cu cei care i-a acuzat ulterior de corupție fix în perioada când primea aceste cadouri de la ei.

Nu doar cei care știau lucruri despre Kovesi, dar și despre Coldea, se trezeau cu dosare penale. Asta a fost o strategie foarte bine pusă la punct. Le putea spune atunci: noi nu discutăm cu penali, nu discutăm cu infractori.

A fost cea mai grea experiență din viața mea când am fost la închisoare în Costa Rica și nu pentru faptul că eram închisă, ci pentru faptul că lăasasem acasă un copil de 13 zile”, a declarat Elena Udrea.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea scandal Kovesi Sinteza Zilei
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close