Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea: Sponsorizare de 1500 de euro de la stat pentru cine face vacanţa în ţară

Elena Udrea: Sponsorizare de 1500 de euro de la stat pentru cine face vacanţa în ţară

Elena Udrea: Sponsorizare de 1500 de euro de la stat pentru cine face vacanţa în ţară
Sursa foto: elena udrea
26 Ian 2009   •   05:10

Noul ministru al Turismului, Elena Udrea, pare să fi renunţat la transformarea Bucureştiului în staţiune balneară, ca şi la programul turismului ecumenic. De asemenea, de la sfaturile ca românii să rămână în ţară pentru a-şi petrece vacanţele, a trecut la cointeresarea acestora financiar în acelaşi scop.
Astfel, Guvernul ar putea acorda două miliarde de lei de la buget pentru ca un milion de persoane să meargă în concediu în România. Aceasta ar urma să se facă prin introducerea unor tichete de vacanţă, măsură ce a fost inclusă în programul anticriză, şi care ar putea ?revigora? turismul românesc, scrie Evenimentul Zilei.
Măsura, solicitată urgent de patronate şi sindicate la discuţiile purtate cu miniştrii cabinetului Boc, este considerată momentan doar o propunere.
Tichetele de vacanţă ar urma să le fie acordate angajaţilor care au carte de muncă şi minimum şase luni vechime în cadrul companiei. Potrivit reprezentanţilor din sindicate, valoarea acestora ar urma să fie de 2.000 de lei de persoană. Tichetele vor putea fi folosite doar la hotelurile şi pensiunile din România, apreciindu-se astfel că se va reduce turismul la negru.
Conform publicaţiei Gândul, valoarea unui asemenea tichet ar putea fi de până la cinci salarii medii pe economie, adică vreo 1500 de euro.
Ministrul apreciază că astfel o mare parte a operatorilor din turism care lucrează acum în zona activităţilor nedeclarate îşi vor aduce activitatea în zona fiscalizată, cu câştiguri mari atât pentru bugetul de stat, cât şi pentru bugetele locale, iar pe de altă parte, cheltuielile pe care le vor face turiştii vor aduce şi ele venituri importante la aceste bugete?.
Deşi nu a fost făcut încă un calcul al efortului bugetar pentru susţinerea unei asemenea măsuri, este puţin probabil ca măsura să fie aplicată din acest an.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close