Antena 3 CNN Actualitate Elevul care şi-a atacat cu un cuţit profesoara vrea să scape de arestul preventiv

Elevul care şi-a atacat cu un cuţit profesoara vrea să scape de arestul preventiv

Elevul de la o şcoală de renume din București, care și-a atacat cu un cuțit profesoara, vrea să scape de arest. Avocații adolescentului au contestat măsura după ce judecătorii au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Elevul care şi-a atacat cu un cuţit profesoara vrea să scape de arestul preventiv
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    12 Apr 2023   •   08:34

Adolescentul de 16 ani din București care și-a înjunghiat profesoara de limba japoneză chiar la ora de curs vrea acum să scape de arestul preventiv.

Curtea de Apel București urmează să judece astăzi contestația pentru măsura arestului preventiv pentru 30 de zile impusă elevului agresor.

Reamintim faptul că băiatul a intrat cu un cuţit în sala de clasă şi a atacat-o pe profesoara de japoneză pentru că voia să le dea un test.

Dintr-un mesaj pe grupul de WhatsApp al clasei a reieșit faptul că adolescentul şi-ar fi premeditat fapta.

Citește și: Elevul care şi-a atacat cu un cuţit profesoara a fost arestat pentru 30 de zile | Psihoterapeut: "Trăim o epidemie de agresivitate în rândul tinerilor şi doar aşa îi putem ajuta"

Totodată, potrivit unor surse din anchetă, tânărul a declarat în fata anchetatorilor că a recurs la gestul şocant deoarece nu suporta cadrul didactic.

"Inculpatul a premeditat săvârșirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acționeze și s-a înarmat cu un cuțit", menţionează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Era planul de a ucide pe cineva, pe oricine. Îl măcina din ce în ce mai mult acest gând și împărtășise cu colegii că vrea să facă asta.

×
Subiecte în articol: arest preventiv elev București
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close