Antena 3 CNN Actualitate Elev bătut și umilit în clasă, chiar de colegul de bancă. Imaginile au fost surprinse de ceilalți copii

Elev bătut și umilit în clasă, chiar de colegul de bancă. Imaginile au fost surprinse de ceilalți copii

Imagini înfiorătoare în care copiii se bat, se umilesc și se batjocoresc unii pe alții, chiar în școli. Aceasta este realitatea dură de care ne lovim tot mai des.

Elev bătut și umilit în clasă, chiar de colegul de bancă. Imaginile au fost surprinse de ceilalți copii
Sursa foto: antena3
de Laura Dinu    |    18 Noi 2021   •   07:55

Un nou caz de bullying a ieșit la iveală la o școală din orașul Răcari, județul Dâmbovița. 

Un copil de clasa a V-a este filmat cum își lovește un coleg mai mic cu un an decât el, chiar în clasa în care învățau. 

Incidentul s-a repetat la doar câteva zile

Băiatul agresat este elev în clasa a V-a, la Școala Gimnazială din Răcari, iar cel care îl lovește este colegul său de bancă. 

Incidentul filmat s-a întâmplat săptămâna trecută, însă s-a repetat și la câteva zile, deși părinții au mers la școală, unde au depus o plângere. 

”A avut loc o bătaie destul de gravă la școală, a venit acasă cu buza spartă, cu vânătăi atât pe față cât și pe mâini și pe picioare. Luni s-a întors la școală, nouă ni se promisese de către școală că vor fi luate măsuri, că nu o să se mai repete. Ei bine, nu știu ce măsuri s-au luat pentru că luni din nou s-au certat și din nou a fost bătut”, povestește Andreea Negoiță, sora elevului agresat.

Profesorii supravegheau holurile școlii

Conducerea școlii spune că agresiunea s-a produs în clasă, în timpul pauzei. În acest timp, profesorii supravegheau holurile școlii. 

”Elevul agresor este un elev problemă, o să luăm măsurile care se impun, o să încercăm să despărțim cei doi copii, să nu se mai certe și să nu se mai agreseze. Încercăm să îi consiliem psihologic și pe unul și pe celălalt. Singura măsură ar fi mustrarea verbală sau sancțiunea scrisă”, a declarat Virginia Costache, director la Școala Gimnazială Răcari. 

Băiatul este un copil problemă

Părinții spun că nu este prima dată când băiatul cauzează astfel de probleme și până acum nu s-a luat nicio măsură. 

”A avut o problemă, am încercat să discut, nu s-a putut, a trebuit să vin eu la școală, să mă cert cu copiii respectivi, pentru că nu s-au luat măsuri. Amenințări că dacă mai ia note de 10 va mânca bătaie, că să nu mai învețe acolo”, povestește un părinte. 

”Constatăm elevi nesupravegheați în sala de clasă. Ceea ce ne duce cu gândul că acolo undeva cineva nu și-a făcut treaba. Vom verifica și vom lua măsurile legale”, spune Mihaela Homeghiu, inspector general ISG Dâmbovița. 

Până la aflarea rezultatelor anchetei, părinții au mers cu elevul agresat și la Institutul de medicină legală, de unde așteaptă să primească un certificat constatator pentru loviturile primite. 

×
Subiecte în articol: racari elev batut
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close