Antena 3 CNN Actualitate ”Este timpul să muriți!” Un copil de clasa a IV-a povestește cum s-a întâmplat atacul armat din Texas

”Este timpul să muriți!” Un copil de clasa a IV-a povestește cum s-a întâmplat atacul armat din Texas

Un elev de clasa a IV-a, care a supraviețuit atacului de marți de la școala elementară Robb din Uvalde, Texas, spune că tânărul înarmat le-a spus copiilor: ”Este timpul să muriți”.

”Este timpul să muriți!” Un copil de clasa a IV-a povestește cum s-a întâmplat atacul armat din Texas
Sursa foto: hepta & Twitter
de Laura Dinu    |    27 Mai 2022   •   14:29

Supraviețuitorul, care a vorbit pentru KENS-TV, afiliat CBS, a spus că se afla într-o cameră care avea o ușă comună cu sala de clasă în care tânărul s-a baricadat pentru prima dată în timpul atacului. În acel moment, lt. Christopher Olivarez de la Departamentul de Siguranță Publică din Texas a declarat pentru CBS News, că acesta „a început să împuște copiii și profesorii care se aflau înăuntru”. 

 „A intrat, s-a ghemuit puțin și a spus: „Este timpul să muriți”, povestește băiatul. Părinții acestuia au dorit să îi păstreze anonimitatea.  

”Îi spuneam prietenului meu să nu vorbească pentru că o să ne audă”

Când el și ceilalți elevi din cameră au auzit împușcături în sala alăturată, băiatul povestește că le-a spus prietenilor să se ascundă. El și alți patru s-au ascuns sub o masă acoperită cu o față de masă. 

„M-am ascuns greu”, a spus băiatul. „Și îi spuneam prietenului meu să nu vorbească pentru că o să ne audă”. 

La scurt timp, la fața locului a sosit poliția. Un ofițer le-a spus copiilor să țipe dacă au nevoie de ajutor, își amintește băiatul. 

„Una dintre persoanele din clasa mea a strigat „ajutor”. Tipul a auzit și a intrat și a împușcat-o”, spune el. "Polițistul a intrat în clasă și individul a tras spre el. Și polițiștii au început să tragă." 

Profesoarele au salvat viața copiilor

Guvernatorul Texasului Greg Abbott a declarat că trei ofițeri au fost răniți în timpul schimbului de focuri, dar că toți sunt în stare bună. 

Când focul s-a oprit, elevul de clasa a patra a spus că și-a părăsit ascunzătoarea, alături de prietenul său.  

În timp ce ofițerii au fost cei care au oprit masacrul, băiatul spune că profesoarele Irma Garcia și Eva Mireles au fost cele care au salvat viața celorlalți copii. 

"Ele au stat în fața colegilor mei de clasă pentru a-i ajuta. Pentru a-i salva." 

Același lucru l-a spus și nepotul profesoarei de clasa a patra, Irma Garcia.   

„S-a sacrificat pentru a proteja copiii din sala de clasă”, a scris el pe Twitter. „Irma Garcia este numele ei și a murit ca erou”. 

Mireles, în vârstă de 44 de ani, era profesoară în clasa a IV-a. Într-o postare pe Twitter, fiica ei, Adalynn, a scris că mama ei „a sărit dezinteresat în fața elevilor ei pentru a le salva viața”. 

 "Frumoasa mea mamă, mulțumesc pentru cele mai amuzante amintiri. Îți mulțumesc pentru cele mai bune momente din viața mea. Îți mulțumesc că ești cea mai bună prietenă a mea", a scris ea. "...Ai devenit atât de cunoscută de acum și sunt atât de fericită că oamenii îți știu numele, acea față frumoasă a ta și știu cum arată un erou." 

19 copii şi doi adulţi au fost ucişi într-un atac armat la o şcoală din Texas, Statele Unite ale Americii

19 copii şi doi adulţi au fost ucişi într-un atac armat comis de un tânăr, care la rândul său a fost ucis, la o şcoală din Texas, Statele Unite ale Americii.

Atacul armat a avut loc la şcoala Robb Elementary din oraşul Uvalde, situat la aproximativ 140 de kilometri vest de San Antonio.

Atacatorul a fost un tânăr în vârstă de 18 ani pe nume Salvador Ramos. Acesta şi-ar fi ucis bunica înainte de a ajunge la şcoală, înarmat cu mai multe pistoale şi o puşcă.

×
Subiecte în articol: Texas
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close