Antena 3 CNN Actualitate Elev din Orşova, cercetat penal pentru că cerea bani colegilor sub ameninţarea cuţitului

Elev din Orşova, cercetat penal pentru că cerea bani colegilor sub ameninţarea cuţitului

Elev din Orşova, cercetat penal pentru că cerea bani colegilor sub ameninţarea cuţitului
Sursa foto: Foto: pi-news.net
21 Ian 2014   •   19:27

Un elev de 19 ani de la Colegiul "Dierna" din Orşova este cercetat după ce mai mulţi elevi au sesizat că tânărul le cerea bani, iar dacă ei refuzau să-i plătească, îi ameninţa cu un cuţit, agresorul fiind prins de jandarmi într-un local din Drobeta Turnu Severin, având cuţitul la el, informează Mediafax.
   
Maiorul Remus Moraru de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Mehedinţi a declarat, marţi, că, în momentul în care a fost prins, elevul în vârstă de 19 ani avea la el un cuţit cu lamă rabatabilă, cu care ameninţa elevi mai mici din zona complexului de licee de pe strada Orly din Drobeta Turnu Severin, încercând astfel să obţină bani sau diverse bunuri.
   
"Controlul corporal asupra acestuia nu s-a făcut la întâmplare, ci în urma unor sesizări ale unor elevi din zona complexului de licee, deoarece acesta frecventa această zonă, cerându-le bani elevilor şi alte bunuri. În urma controlului corporal a fost depistat un cuţit interzis la deţinere pentru care i s-au întocmit acte premergătoare. Nu ştiu dacă putem să-i spunem taxă de protecţie, în schimb pretindea bani, bunuri, telefoane. Sesizarea a fost făcută către echipajul de jandarmi în urmă cu câteva zile", a declarat maiorul Moraru.
   
Întrebat de jandarmi pentru ce avea cuţitul la el, tânărul a motivat că îl purta pentru autoapărare, întrucât ar fi fost ameninţat.
   
Jandarmii au întocmit dosar penal pe numele elevului pentru port fără drept de cuţit, acesta riscând închisoarea de la şase luni la doi ani.
  

×
Subiecte în articol: elev agresor
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close