Antena 3 CNN Actualitate Un elev din Târgu Jiu a intrat la liceu cu media 1.55. Copilul va învăța la Filologie

Un elev din Târgu Jiu a intrat la liceu cu media 1.55. Copilul va învăța la Filologie

Un elev din Târgu Jiu care obținut media 1.55 de admitere la liceu, va studia la Liceul Teoretic Novaci, la specializarea Filologie.

Un elev din Târgu Jiu a intrat la liceu cu media 1.55. Copilul va învăța la Filologie
Sursa foto: pexels
de Ioana Mircea    |    18 Iul 2023   •   12:53

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a publicat rezultatele repartizării în licee pentru elevii romi și cei cu cerințe educaționale speciale, în urma cărora, în total, 22 de elevi romi și 18 elevi cu CES au fost repartizați la învățământul liceal de zi.

Mediile la Evaluarea Națională ale elevilor romi sunt cuprinse între 3.87 și 8.80, șapte dintre ei fiind cu medii sub 5. Pe de altă parte, elevii cu CES au obținut medii între 1.55 și 7,45, zece dintre ei având mediile de admitere, respectiv mediile la Evaluarea Națională, sub 5.00.

Citește și: Erori de corectare la Evaluarea Națională! Nota unui elev a crescut de la 6,60 la 9,50 la matematică, după contestație

Candidatul cu media 7,45, din cadrul elevilor cu CES va studia la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, specializarea Matematică-Informatică. Iar cel care a obținut cea mai mică medie va învăța la Liceul Teoretic Novaci, la specializarea Filologie.

Potrivit legii, inspectoratele școlare județene alocă pentru elevii romi și pentru cei cu CES locuri distincte în unitățile de învățământ de masă, peste numărul de locuri repartizat respectivelor unități de învățământ, în limita a un sau două locuri suplimentare la clasă, potrivit gojeanul.ro.

×
Subiecte în articol: Târgu Jiu admitere la liceu
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close