Antena 3 CNN Actualitate Două profesoare din Jibou au lăsat o fetiță singură pe aeroportul din Lisabona, pentru că ”nu mai voiau să plătească încă un bilet în plus”

Două profesoare din Jibou au lăsat o fetiță singură pe aeroportul din Lisabona, pentru că ”nu mai voiau să plătească încă un bilet în plus”

O elevă de doar 14 ani de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Jibou a trăit clipe de coșmar după ce a fost abandonată chiar de profesoarele ei pe aeroportul din Lisabona. Totul s-a petrecut la începutul lunii mai, în cadrul unui proiect Erasmus.

Două profesoare din Jibou au lăsat o fetiță singură pe aeroportul din Lisabona, pentru că ”nu mai voiau să plătească încă un bilet în plus”
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    25 Mai 2022   •   14:19

„Cazul este foarte grav și vom acționa în consecință”, spune Vasile Bulgărean, inspectorul general al ISJ Sălaj. 

Părinții fetei sunt încă în stare de șoc după ce au aflat că fiica lor a rămas singură pe aeroportul din Lisabona în timp ce profesoarele ei, în grija cărora era, au luat avionul spre România.  

Incidentul a avut loc pe data de 14 mai, când proiectul Erasmus al Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” din Jibou a ajuns la final iar cei cinci participanți, trei eleve și două profesoare, trebuiau să se întoarcă acasă.

Femeile au plecat spre România și au lasat-o pe fetiță singură 

Ținând cont că în Portugalia nu toate restricțiile au fost ridicate, elevele și profesoarele trebuiau să prezinte la îmbarcare un test COVID negativ. Din păcate, rezultatul testului fetei de 14 ani nu a mai ajuns la aeroport și nici nu putea ajunge în timp util. Așa că cele două profesoare, una de desen și cealaltă de fizică, împuternicite cu hârtie notarială de către părinți, au decis să plece din Lisabona și să o lase pe fetiță în aeroport, pentru a nu pierde biletele de avion deja cumpărate.  

Acestea i-au lăsat fetei 40 de euro pentru a-și putea plăti un nou test COVID și pentru a-și cumpăra mâncare, încurajând-o sa fie puternică pentru că ele au încredere în ea că se va descurca și singură, spun oficiali de la unitățile de învățământ implicate, citați de salajulliber.ro

Femeile nu s-au deranjat nici măcar să îi anunțe pe părinți. Aceștia au fost șocați să afle ce s-a întâmplat abia în momentul în care copila a sunat acasă să întrebe cum se completează datele pe un formular pentru îmbarcare. Salvarea a venit din partea unui cadru didactic din Portugalia, care a ajuns în cele din urmă la aeroport și a ajutat-o pe fată să urce în avionul de România.  

”Nu mai voiau să plătească încă un bilet de avion în plus”

Inspectoratul Școlar al Județului Sălaj a demarat o anchetă internă și anunță sancțiuni grave asupra celor două profesoare. 

„Știm de situația de la Jibou. Am deschis o anchetă în ceea ce privește cele două profesoare. Este regretabil. Fetița a rămas pe aeroport în Lisabona, iar cele două profesoare s-au îmbarcat în avionul spre România. Între timp au vorbit cu o profesoară din Portugalia să meargă să stea cu fetița. Dacă ma întrebați pe mine, rezolvarea era simplă, dacă sunt două profesoare și trei copii, una putea sta cu fetița în Portugalia și cealaltă să vină cu celelalte două fetițe în România. Nu au vrut această rezolvare pe motiv că nu mai voiau să plătească încă un bilet de avion în plus, ceea ce nu este normal”, ne-a declarat Vasile Bulgărean, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj. 

În acest moment polițiștii nu pot interveni până ce părinții fetei nu depun plângere sau fac sesizare. 

×
Subiecte în articol: jibou eleva
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close