Antena 3 CNN Actualitate Elevă de 9 ani, abuzată de învăţător. A lovit-o cu palmele peste faţă şi a tras-o de o ureche până i-a provocat sângerări

Elevă de 9 ani, abuzată de învăţător. A lovit-o cu palmele peste faţă şi a tras-o de o ureche până i-a provocat sângerări

Elevă de 9 ani, abuzată de învăţător. A lovit-o cu palmele peste faţă şi a tras-o de o ureche până i-a provocat sângerări
Sursa foto: Foto: www.littleheartsbooks.com
14 Mar 2014   •   17:54

Un învăţător din judeţul Vaslui este cercetat penal de poliţişti pentru purtare abuzivă. Dascălul este acuzat că ar fi bătut în timpul orelor o elevă în vârstă de nouă ani care, potrivit medicilor legişti, are nevoie de patru zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea rănilor suferite la faţă.

Conform plângerii depuse la Poliţie de unchiul elevei, în calitate de tutore, învăţătorul de la şcoala primară din localitatea Deleşti a lovit-o pe fetiţă cu palmele peste faţă şi apoi a tras-o de o ureche până i-a provocat sângerări, după ce s-ar fi enervat pe ea pentru că nu a ştiut să răspundă la unele întrebări, informează Mediafax.

"Victima agresiunii a fost dusă la Serviciul de Medicină Legală Vaslui, care a eliberat un certificat conform căruia fetiţa are nevoie de trei-patru zile de îngrijiri medicale pentru leziunile suferite la o ureche. În acest caz a fost întocmit dosar penal pe numele învăţătorului pentru purtare abuzivă", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui au declanşat propria anchetă pentru a stabili condiţiile în care a avut loc incidentul.

"Este regretabil dacă s-a întâmplat un asemenea incident în şcoală. Inspectorii noştri au fost prezenţi în unitatea de învăţământ pentru a afla cum s-a petrecut evenimentul. Cu siguranţă se va întruni comisia de disciplină din cadrul şcolii, care va lua măsurile de sancţionare a respectivului cadru didactic, dacă cele reclamate se confirmă", a afirmat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Învăţătorul din Deleşti reclamat că ar fi agresat-o pe elevă urmează să fie audiat de poliţişti în dosarul penal în care este cercetat pentru purtare abuzivă.


 

 

×
Subiecte în articol: eleva
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close