Antena 3 CNN Actualitate Ce pantofi purta, de fapt, eleva care a susținut bacalaureatul desculță: ”Atârnau niște mini-cărți din ei"

Ce pantofi purta, de fapt, eleva care a susținut bacalaureatul desculță: ”Atârnau niște mini-cărți din ei"

Eleva de la Colegiul Național Gheorghe Șincai, din Capitală, care a fost obligată să susțină proba de Limba și literatura română de la Bacalaureat 2023 desculță, purta un brand de încălțări extrem de popular printre adolescenți.

Ce pantofi purta, de fapt, eleva care a susținut bacalaureatul desculță: ”Atârnau niște mini-cărți din ei"
Sursa foto: Facebook / Off-White c/o Virgil Abloh
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2023   •   20:06

Tânăra s-a prezentat, luni, 26 iunie, la proba de Limba și literatura română, încălțată cu pantofii sport firma Off White, brand care face furori între tinerii din Capitală.

O pereche de pantofi de genul acesta, care poate depăși 700 de euro, are niște semne distinctive, elemente de brand. Mai exact, niște bucăți de material textil, patch-uri cu logo-ul, un motto și alte detalii de brand. Profesorii au considerat însă că din pantofi "ieșeau niște hârtii mici", scrie observatornews.ro.

Preşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, Florian Lixandru, a explicat episodul marţi la audierea din Comisia pentru învăţământ a Senatului.  

Acesta susține că eleva nu a fost percheziționată și a decis singură să se descalțe. Potrivit acestuia, cel mai probabil tânăra s-ar fi temut că nu va fi lăsată în examen şi a decis să renunţe la adidaşi pe durata probei. 

"Nu s-a făcut nicio percheziţie. Am avut o situaţie în care o elevă avea o pereche de adidaşi în care atârnau nişte mini-cărţi cu anumite texte scrise pe acele cărticele. Dar nu a fost percheziție şi de bunăvoie a decis să se descalţe" a relatat Florian Lixandru. 

×
Subiecte în articol: Bacalaureat 2023 eleva
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close