Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educației: Elevii din 12 localități din România nu vor merge de luni la școală

Ministrul Educației: Elevii din 12 localități din România nu vor merge de luni la școală

Elevii din 12 localități din Români nu vor merge, de luni, la școală, din cauza ratei de infectare de peste 6 la mie.

Ministrul Educației: Elevii din 12 localități din România nu vor merge de luni la școală
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    10 Sep 2021   •   21:41

2.400 de elevi, care reprezintă 1% din totalul elevilor din România, nu vor fi prezenți începând cu 13 septembrie în băncile școlilor, a spus Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Ordinul comun prevede că ziua de vineri, ziua de astăzi, este zi de referință pentru scenariul aplicat pentru întreaga săptămână care va începe luni. Astăzi avem, din păcate, 12 localități care au depășit rate de infectare de 6 la mie. Sunt șase localități din Satu Mare, două în Arad, o localitate în Sălaj, o localitate în Teleorman, una în Dolj care au depășit rata de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o conferință de presă, potrivit Mediafax.

Sorin Cîmpeanu: În București, rata de infectare va depăși 6 la mie în octombrie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că, potrivit estimărilor, Bucureștiul va ajunge la rata de infectare de 6 la mie în octombrie, scenariu care impune închiderea școlilor.

„Din păcate, pentru elevi prezența fizică nu va mai fi posibilă. Va fi posibilă pentru creșe și grădinițe, unde învățământul online este o aberație. Din fericire, sunt convins că va fi pentru o perioadă scurtă, pentru că și în valul 3 am avut o perioadă de circa 10 zile în care s-a depășit rata de 6 la mie”.

Față de anul trecut, în acest an școlar tezele vor fi susținute fizic, chiar și în scenariul în care școlile sunt închise:

„În acest an, tezele se vor da normal, simulările se vor derula normal, vrem să se deruleze normal acest an”.

„Admiterea vara viitoare la liceu se va da după exact aceleași reguli după care s-a dat și anul acesta, bacalaureatul la fel”, a mai precizat ministrul Educației la Digi24, potrivit Mediafax.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close