Antena 3 CNN Actualitate Tot mai mulţi elevi agresaţi în şcoli. Cifrele îngrijorătoare ale unui nou studiu

Tot mai mulţi elevi agresaţi în şcoli. Cifrele îngrijorătoare ale unui nou studiu

Cifre alarmante dezvăluite de un studiu recent realizat în România. 26% dintre elevii de gimnaziu au primit fotografii nud, iar un procent identic spun că le-au fost cerute astfel de fotografii.

Tot mai mulţi elevi agresaţi în şcoli. Cifrele îngrijorătoare ale unui nou studiu
Sursa foto: Mediafax Foto / Alex Nicodim Hepta
de Georgiana Adam    |    06 Oct 2022   •   11:41

Mai grav este faptul că 17% dintre adolescenţi spun că au fost atinşi într-un mod care i-a făcut să se simtă inconfortabil de către colegii la şcoală.

La fel de grav este şi faptul că 30% dintre profesori preferă să nu reclame abuzurile sexuale la care sunt supuşi adolescenţii. iar cel mai invocat motive sunt acelea că nu au suficiente dovezi.

World Vision România a inaugurat pe 5 octombrie, de Ziua Educației, două centre de consiliere şi prevenire a abuzului sexual asupra minorilor în Cluj-Napoca și în Vaslui.

Centrele vor opera activităţi de prevenţie pentru copii, programe de consiliere parentală de tip Şcoala Părinţilor şi vor fi transmise ghiduri pentru copii, părinţi şi profesori pentru prevenirea şi combaterea abuzului sexual.

Centrele au fost deschise în cadrul proiectului JUSTinACT - Justiție, acțiune socială și consolidarea capacității civile pentru combaterea abuzului sexual asupra copiilor

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre cifrele alarmante care arată rapiditatea cu care acest fenomen a luat amploare în ţara noastră.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close