Antena 3 CNN Actualitate Mii de elevi s-au infectat cu COVID. Aproape fiecare nou caz a dus la suspendarea unei clase

Mii de elevi s-au infectat cu COVID. Aproape fiecare nou caz a dus la suspendarea unei clase

Peste 2.000 de preșcolari și școlari din învățământul preuniversitar au fost confirmați cu COVID-19, informează Ministerul Educației.

Mii de elevi s-au infectat cu COVID. Aproape fiecare nou caz a dus la suspendarea unei clase
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Mar 2021   •   22:27

Mai exact, datele ministerului indică 2038 de preșcolari și elevi infectați cu coronavirus și 1852 de angajați în învățământul preuniversitar care au contractat, la rândul lor, virusul.

În același timp, numărul claselor și grupelor cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate este 1.899, precizează sursa citată.

De la începutul lunii și până în data de 10 martie au fost confirmați cu Covid la nivel național 376 de preșcolari și elevi.

De asemenea, în intervalul respectiv au primit rezultat pozitiv 545 de persoane angajate în sectorul Educației, iar 209 clase cu prezență fizică  au fost suspendate.

Minister: Jumătate dintre profesorii vaccinați s-au imunizat în ultimele două săptămâni

Ministerul mai precizează că numărul total al angajaților din sistemul de educație vaccinați până la data de 10 martie 2021 este de 123.059, ceea ce reprezintă peste 35% din total.

Dintre aceștia, peste jumătate - mai exact,  63.769 de angajați din învățământ - au fost vaccinați în intervalul 24 februarie -10 martie, numărul fiind superior programărilor inițiale, care cuprindeau 60.000 de persoane.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Ministerul Educației elevi infectați
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close