Antena 3 CNN Actualitate Creşte numărul elevilor infectaţi cu Sars-COV-2. Zeci de elevi şi profesori, bolnavi de COVID în ultimele 24 de ore

Creşte numărul elevilor infectaţi cu Sars-COV-2. Zeci de elevi şi profesori, bolnavi de COVID în ultimele 24 de ore

Creşte numărul elevilor invectaţi cu virusul Sars-COV-2. Deschiderea şcolilor a venit cu un val de emoţii pentru părinţii din întreaga ţară, iar temerile multora încep să se adeverească. În ultimele 24 de ore, în toată ţara aproape 80 de elevi şi profesori au fost depistaţi pozitiv la testele COVID.

Creşte numărul elevilor infectaţi cu Sars-COV-2. Zeci de elevi şi profesori, bolnavi de COVID în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Hepta
de Sabrina Preda    |    12 Feb 2021   •   18:54

Ultima raportare a Minsiterului Educaţiei arată că în zilele de 11 şi 12 februarie au fost confirmaţi pozitiv cu COVID 46 de elevi din toată ţara. Acestora li se adaugă alţi 30 de profesori. Din cauza acestor noi îmbolnăviri au fost suspendate cursurile în 32 de clase, toţi elevii fiind trimişi acasă unde vor continua şcoala în sistem on-line.

Elevi bolnavi COVID

Bilanţul săptămânii este unul îngrijorător.

În doar 5 zile de la redeschiderea şcolilor, 290 elevi din toată ţara au fost diagnosticaţi cu COVID şi 359 de profesori. În total, peste 200 de clase şi-au suspendat cursurile, pentru ca epidemia să nu se extindă în toate şcolile unde au fost depistate cazuri.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că vor creşte capacitatea de testare din şcoli. Însă unităţile de învăţământ nu dispun de personal medical pentru acest lucru.

Elevi bolnavi COVID

Autorităţile nu se declară îngrijorate şi spun că elevii confirmaţi cu COVID nu s-au infectat la şcoală, ci au venit deja bolnavi din vacanţa de 3 luni, mai ales că mulţi au fost la bunici sau în excursii cu părinţii, locuri unde nu ar fi respectat regulile pandemiei.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să transmită un mesaj optimist, în ciuda infectărilor care au fost semnalate în şcoli din toate judeţele. "Ne-am uitat la școlile din România care s-au redeschis fizic pentru copii în semestrul II și pot să vă spun că situația este bună", a declarat joi preşedintele Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: COVID-19 Klaus Iohannis
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close