Antena 3 CNN Actualitate Tabletele de la Guvern au ajuns la elevi din familii defavorizate pe final de semestru! Mii de copii încă le așteaptă

Tabletele de la Guvern au ajuns la elevi din familii defavorizate pe final de semestru! Mii de copii încă le așteaptă

Situație halucinantă în Județul Constanța: Mai sunt doar câteva zile până la vacanţa de iarnă, iar elevii defavorizaţi din judeţul Constanţa abia acum primesc tabletele de la Guvern. Aceștia nu au avut cum să participe la școala online în primul semestru și nici nu au putut să își facă temele date de profesori.

Tabletele de la Guvern au ajuns la elevi din familii defavorizate pe final de semestru! Mii de copii încă le așteaptă
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    15 Dec 2020   •   16:05

În satul Piatra din localitatea Mihail Kogălniceanu, Județul Constanța, 70 de elevi au primit tablete pentru școală chiar înainte de vacanță de iarnă. Până acum, aceștia s-au descurcat cum au putut, cei mai mulți folosind telefoanele părinților, atunci când aceștia nu erau plecați la serviciu, a relatat corespondentul Antena 3 din Constanta, Cătălina Buzoianu.

Unii dintre copii au fost nevoiți să meargă la colegi să își facă temele, deși localitatea se află în carantină și deplasările sunt interzise. 

La nivelul Județului Constanța sunt 2600 de tablete care au ajuns până acum și au fost distribuite. Potrivit datelor primite de la Inspectoratul Județean din Constanța, în total ar fi nevoie de 5689 de tablete, iar autoritățile dau asigurări că urmează să fie primite și restul de 3000 în zilele următoare.

La nivelul țării, distribuirea tabletelor catre elevii din familii cu venituri reduse a fost finalizată doar in 23 de județe. Asta înseamnă că în aproape jumătate din țară, elevii încă nu au primit dispozitivele care să îi ajute să participe la cursurile online. Situația este cu atât mai ciudată cu cât anumiți oficiali de la București au declarat că este posibil ca unele școli să se redeschidă începând cu luna ianuarie, situație în care copiii nu ar mai avea nevoie de tablete pentru a învăța de acasă.

Elevii s-ar putea reîntoarce în bănci pe 11 ianuarie

 Jean Badea, secretar de stat în Ministerul Educației, a făcut luni un anunț neașteptat, în exclusivitate la Antena 3. Acesta a spus că elevii se vor putea reîntoarce în bănci începând cu data de 11 ianuarie, însă acest lucru va depinde în mare parte de situația epidemiologică la nivel național.

Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, sau într-o pondare cât mai mare cursurile față în față, însă așa, după cum știm, aceasta depinde în mare parte de situația edidemiologică la nivel național.

Am făcut apel în această perioadă  la părinți, la elevi, la cadre didactice, mai ales în contextul în care se apropie și vacanța, iar tentația de a ne întâlnic cu cei dragi este mare, să fim precauți, tocmai pentru a contribui și noi, ca sistemul de educație la lupta pe care medicii o duc în sistemul de sănătate și să putem să revenim în școală, în bănci, așa cum ne dorim'', a spus Jean Badea.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close