Antena 3 CNN Actualitate Elevi filmaţi în timp ce strângeau bani de şpagă pentru comisia de BAC

Elevi filmaţi în timp ce strângeau bani de şpagă pentru comisia de BAC

Elevi filmaţi în timp ce strângeau bani de şpagă pentru comisia de BAC
06 Iul 2013   •   16:29
Elevii de la liceul „Lazăr Edeleanu" din Năvodari au fost filmaţi de ofiţeri DGA când strângeau banii de şpagă pentru comisia de la Bacalaureat. Imaginile au fost făcute publice de Neptun TV.  
 
În imaginile filmate de ofiţerii anticorupţie, se vede cum banii sunt strânşi chiar pe coridor de o elevă, care este acuzată de unul dintre colegi că ar fi făcut acest lucru pentru a-i mitui pe supraveghetori.
 
 Ce nu au ştiut însă elevii este că au fost monitorizaţi de ofiţerii anticorupţie. 
 
Incriminaţi sunt 15 elevi din Cogealac, care au susţinut Bacalaureatul la liceul „Lazăr Edeleanu" din Năvodari. Poliţiştii au fost sesizaţi după prima probă a bacalaureatului, de unul dintre elevi, nemulţumit că i-au fost ceruţi bani, pentru ca profesorii să fie „îngăduitori".
 
Practic, susţine elevul, cea care strângea banii se ducea cu unul dintre supravecghetori la toaletă, pentru ai înmâna banii, tocmai pentru că este singurul loc din liceu unde nu sunt camere de supraveghere.
 
Ca urmare a plângerii elevului, următoarele probe, cea de miercuri şi cea de astăzi, au fost monitorizate de poliţiştii anticorupţie. După terminarea examenului, ofiţerii DGA Constanţa au descins în liceul Lazăr Edeleanu, însoţiţi de un procuror.
 
Doi supraveghetori dar şi elevii din Cogealac suspectaţi că ar fi încercat să cumpere bunăvoinţa profesorilor au fost duşi pentru audieri la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa. Unii au fost luaţi imediat după ce au ieşit din liceu iar alţii au fost aşteptaţi acasă de poliţişti. Părinţii lor, chemaţi de urgenţă la DGA, au tras o spaimă soră cu moartea. Au susţinut că elevii aveau bani asupra lor, însă pentru alte cheltuieli.
 
Anchetatorii nu au vrut să facă declaraţii despre suma oferită ca mită.
 

×
Subiecte în articol: elevi bani mita spaga DNA coruptie bac procuror
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close