Antena 3 CNN Actualitate Elevii olimpici din Alexandria, în vizită în redacţia Antena 3 CNN

Elevii olimpici din Alexandria, în vizită în redacţia Antena 3 CNN

27 de olimpici au participat la ziua de scriere creativă şi jurnalism, organizată de postul nostru de televiziune. Este doar unul din proiectele programului educativ și vocațional Alexandria – România Inteligentă, organizat în perioada martie-aprilie 2024.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mar 2024   •   21:53

Ziua a început cu o oprire la Biblioteca Națională.

Ghidul Corina Cristea, i-a introdus pe elevi în universul cărților. Olimpicii au vizitat sala de lectură acolo unde le au fost prezentate dispozitivele folosite pentru scanarea automată a scrierilor și au avut oportunitatea să vadă manuscrisele lui Mihai Eminescu.

”Mă simt foarte norocoasă că am avut ocazia să îi văd scrisul cum era atunci și cum scria și își punea sufletul pe hârtie”, a spus Andreea.

Următoarea oprire a fost redacția Antena 3 CNN.

Realizatoarea Ana Iorga le a făcut elevilor turul redacției, au vizitat "Fabrica de zâne", locul în care make-up artiștii noștri pregătesc vedetele Antena 3 CNN înainte de a intra în emisie, iar la final au ajuns în studioul de știri.

”Apreciez oamenii care fac asta și cred că este foarte dificil. Îmi este greu să vorbesc în fața camerelor de obicei, dar a fost o experiență frumoasă”, ne-a spus o altă elevă.

Olimpicii au vârste cuprinse între 12 și 17 ani, motiv pentru care este important să cunoască riscurile tentațiilor de care s-ar putea lovi.

”Vârsta la care sunt copiii de astăzi prezenți este o vârstă propice de a discuta cu ei și, de cele mai multe ori, de a le răspunde la întrebările pe care ei le au, așa cum s-a și observat de altfel. Pentru că este important ca copiii noștri să afle informațiile corecte”, spune Ramona Dabija.

Aceștia au învățat și au testat diverse aparate ale Agenţiei Naţionale Antidrog, dar cel mai așteptat moment a fost întâlnirea cu Selly.

”Vreau să îi felicit pentru performanță. Mă simt foarte bine și responsabilizat că văd în mine un model, un reper”, a spus Selly.

Ziua de scriere creativă şi jurnalism nu ar fi fost completă dacă elevii nu ajungeau și la o tipografie să vadă procesul de producție.

Proiectul educativ a fost implementat de primăria Alexandria pentru elevii cu rezultate deosebite.

Cei 27 de olimpici sunt din Alexandria și pentru meritele lor Antena3 CNN le a oferit aceasta oportunitate.

×
Subiecte în articol: alexandria elevi olimpici
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close