Antena 3 CNN Actualitate Elevii ar putea purta, din nou, uniforme. Proiectul de lege a fost avizat azi de Executiv

Elevii ar putea purta, din nou, uniforme. Proiectul de lege a fost avizat azi de Executiv

Elevii ar putea purta, din nou, uniforme. Proiectul de lege a fost avizat azi de Executiv
Sursa foto: Foto: roportal.ro
de M.Z.    |    03 Apr 2012   •   21:31

Guvernul vrea ca toţi elevii să poarte uniformă la şcoală. Nu ne întoarcem în perioada comunistă, când toată lumea era îmbrăcată identic, cu matricola pe braţ. Fiecare instituţie va avea libertatea de a alege cum arată uniforma.

Proiectul de lege avizat astăzi favorabil de Executiv se anunţă deja cu scandal. A fost contestat acum un an de senatori.

Guvernul pare să le dea dreptate celor care se plâng că elevii vin îmbrăcaţi la şcoală ca la discotecă şi că hainele pe care le poartă nu sunt nici pe departe potrivite pentru statutul lor. Aşa că a dat aviz favorabil legii care prevede reintroducerea uniformei.

"Proiectul nu prevede o obligativitate de a introduce uniforme, aşa cum cei care au făcut şcoala până în 1989 (...) lasă la iniţiativa comitetelor şcolare, în urma consultării cu părinţii, de a stabili identitatea şcolară sau introducerea de uniforme pentru elevii din acele unităţi şcolare în ideea de a aveo o identitate foarte bine clarificată", a declarat purtătorul de cuvînt al Guvernului, Dan Suciu.

Mulţi profesori visează deja că legea ar putea ajuta şcolile româneşti să semene cu cele din Vest, iar unii elevi par să fie preocupaţi mai mult de modelul uniformei.

Familiile care au venituri mai mici sau egale cu venitul minim garantat ar urma să primească bani de la primării pentru uniforme, potrivit proiectului de lege, care are totuşi şanse mici de izbândă.

Proiectul a primit raport negativ încă de anul trecut, de la Comisia de Învăţământ din Senat. Chiar şi reprezentantul Ministerului Educaţiei s-a opus. Ultimul cuvânt îl va avea însă Camera Deputaţilor.




×
Subiecte în articol: guvern proiect elevi şcoală
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close