Antena 3 CNN Actualitate Elevii bucureşteni vor învăţa ce să facă în caz de cutremur

Elevii bucureşteni vor învăţa ce să facă în caz de cutremur

Elevii bucureşteni vor învăţa ce să facă în caz de cutremur
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
04 Mar 2012   •   16:59

Elevii din 36 de şcoli din Bucureşti urmează să înveţe cum să se comporte în caz de cutremur, informează Agerpres.
   
Iniţiativa aparţine ambasadei Suediei la Bucureşti, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Proiectul intitulat 'Too Quick To Quake' a fost lansat duminică şi va oferi informaţii elevilor asupra modului corect de a reacţiona în cazul producerii unui cutremur.
   
Proiectul vizează şcolile ale căror clădiri prezintă un risc seismic ridicat. În prezent, conform statisticilor, în Bucureşti funcţionează 97 de şcoli în clădiri care prezintă risc seismic ridicat, unde învaţă 26.092 de elevi.
   
În cazul pregătirii elevilor, profesorii vor prezenta o serie de imagini care ilustrează modul de comportare în caz de cutremur. La sfârşitul cursurilor de pregătire, elevii vor participa la un concurs care le va testa şi fixa cunoştinţele acumulate. Suportul educaţional a fost conceput de experţi în pregătirea populaţiei pentru situaţii de urgenţă, aceştia fiind arbitrii concursului dintre cele 36 de şcoli. Concursul va avea loc în luna mai, iar câştigătorii vor fi premiaţi pe 1 iunie.
   
Lansarea proiectului, care a avut loc la sediul Ambasadei Suediei din România, a avut loc cu prilejul comemorării a 35 de ani de la cutremurul devastator din 4 martie 1977, dată de tristă amintire pentru ţara noastră.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞMB, Marian Banu, 102 şcoli cu risc seismic ridicat se află în prezent în curs de reabilitare în cadrul unui program finanţat de Banca Europeană pentru Investiţii, iar dintre acestea, aproape jumătate sunt gata.
   

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close