Antena 3 CNN Actualitate Elevii care au dat Bacalaureatul la geografie de două ori în aceeași zi. Cum a fost posibil

Elevii care au dat Bacalaureatul la geografie de două ori în aceeași zi. Cum a fost posibil

Elevi de la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir au susținut proba la geografie, de la Bacalaureat 2020, de două ori. Patru membri ai comisiei de examen au făcut o greșeală uriașă.

Elevii care au dat Bacalaureatul la geografie de două ori în aceeași zi. Cum a fost posibil
Sursa foto: Hepta
26 Iun 2020   •   16:42

Potrivit alba24.ro, patru membri ai comisiei de examen de la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir le-au dat elevilor subiectele greșite la proba de geografie de la Bacalaureat 2020. Dan Cherecheș, șeful de comisiei la nivel județean, a explicat că membrii comisiei au printat în ordine alfabetică subiectele care au fost extrase. Când au ajuns la subiectul de Geografie, comisia a trecut mai departe fiindcă nu s-a putut printa.

După ce au terminat de tipărit toate subiectele, comisia a revenit la subiectul de Geografie și l-au scos la imprimantă. Cei patru nu și-au dat seama că l-au printat pe cel din 2019. Dan Cherecheș a menționat că cei patru membri din comisie au verificat lizibiltatea subiectelor, dar nici unul nu a verificat și data.

Subiectele au fost apoi duse în sălile de examen și predate elevilor. Aceștia au început să le rezolve, dar după un timp comisia de examen și-a dat seama că sunt greșite. Elevii au fost duși într-o altă sală de clasă unde au primit, apă, mâncare și cafea și au dat din nou examenul.

La ora 14.00, potrivit metodologiei, elevii au dat din nou examenul, cu subiectele de rezervă.

Cei patru vinovați au fost sancționați disciplinar.

Sursa: alba24.ro

×
Subiecte în articol: elevi Bacalaureat geografie
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close