Antena 3 CNN Actualitate Elevii care primesc tablete gratis, trebuie să le dea de fapt înapoi! Orban: ”Nu se dau definitiv familiilor, ne este foarte greu”

Elevii care primesc tablete gratis, trebuie să le dea de fapt înapoi! Orban: ”Nu se dau definitiv familiilor, ne este foarte greu”

Tabletele promise gratis pentru copiii care nu au posibilități să facă școală online nu se vor da definitiv elevilor, ci într-o formă de comodat. Cei mici trebuie să le returneze, dacă nivelul de răspândire al virusului din localitatea respectivă scade.

Elevii care primesc tablete gratis, trebuie să le dea de fapt înapoi! Orban: ”Nu se dau definitiv familiilor, ne este foarte greu”
de Andreea Cigolea    |    30 Sep 2020   •   21:45

 

”Cer autorităților locale și unităților școlare să achiziționeze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor. Se dau într-o formă de comodat. E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă și atunci tabletele pot fi recuperate și pot fi distribuite într-o altă localitate în care crește numărul de infectări și e necesar învățământul online”, spune Ludovic Orban.

El a reamintit că sunt fonduri prevăzute pentru autoritățile locale și unitățile școlare în acest sens.

Premierul Ludovic Orban a mai precizat că licitațiile la nivel național prin derulate prin ONAC au niște proceduri impuse de legislația europeană.

„Ne este foarte greu. De unde să știm noi că o firmă care vine la licitație, știind care e calendarul, spune după ce depune oferta - și este singura care depune ofertă, că nu are capacitatea de a livra tabletele conform calendarului? Sigur, se reiau licitațiile la nivel național”, conchide premierul.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban tablete online
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close