Antena 3 CNN Actualitate Elevii claselor primare s-au întors la școală. Niciunul nu a fost testat

Elevii claselor primare s-au întors la școală. Niciunul nu a fost testat

Elevii claselor primare s-au întors la şcoală, dar niciunul dintre ei nu va fi testat, nici astăzi, nici săptămâna aceasta. Autorităţile dau vina pe birocraţie, pe contestaţii şi îşi pasează răspunderea una de la alta. Reprezentanţii elevilor au cerut lămuriri de la ministerul Educaţiei şi urmează să aibă astăzi o discuţie cu Sorin Cîmpeanu.

Elevii claselor primare s-au întors la școală. Niciunul nu a fost testat
de Mia Lungu    |    10 Ian 2022   •   12:04

Luni dimineață s-au întors în bănci și elevii claselor primare, dar și preșcolarii. Omicron se transmite mult mai repede, dar măsuri sanitare suplimentare nu sunt.

Elevii stau foarte aproape unii de alții în bănci și mulți încă folosesc măști textile. Teste nu există și cel mai probabil nu vor exista decât, cel mai devreme, săptămâna viitoare, când deja începe semestrul al doilea.

IGSU dă vina pe birocrație și spune că nu pot merge înainte cu achiziția de teste, până nu este rezolvată problema unei contestații.

În acest context, părinții și elevii vin la Ministerul Educației să discute cu Sorin Cîmpeanu despre siguranța elevilor și despre celelalte probleme care i-au scos pe mulți în stradă.

Principalele teme de discuție din cadrul întâlnirii cu elevii

- Măsurile necesare pentru a asigura desfășurarea activităților didactice, în condiții de siguranță, în toate unitățile de învățământ, în contextul debutului valului 5 al pandemiei;

- Clarificări cu privire la exemanele naționale

- Bursele acordate elevilor

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close