Antena 3 CNN Actualitate Elevii intră în grevă japoneză, din cauza schimbării criteriilor de acordare a burselor

Elevii intră în grevă japoneză, din cauza schimbării criteriilor de acordare a burselor

Elevi din șase județe au început o grevă japoneză față de schimbările criteriilor de acordare a burselor. Un ordin al Ministerului Educației a modificat pragul mediei pentru acordarea burselor de merit, de la 8.50 la 9.50.

Elevii intră în grevă japoneză, din cauza schimbării criteriilor de acordare a burselor
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    10 Ian 2022   •   15:26

Astfel, elevii vor purta în următoarea săptămână, pe durata orelor de curs, la braț, o banderolă albă, pentru a protesta față de modificarea criteriilor de acordare a burselor.

Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETM) anunță că, în săptămâna 10-16 ianuarie, elevii vor organiza o grevă japoneză în semn de protest față de tăierea burselor.

„În urma protestului organizat de asociațiile de elevi, Ministerul Educației a declarat faptul că nu va modifica înapoi criteriile de acordare a burselor. În acest sens, asociațiile de elevi vor continua cu acțiuni, lansând o petiție și începând o grevă japoneză, precum și vor acționa în instanță ordinul respectiv. Îndemnăm toți elevii care își vor pierde bursa în urma modificărilor aduse, precum și elevii ce doresc să fie solidari cu colegii lor, să poarte în această săptămână o banderolă albă la mână!”, se arată într-un comunicat al Asociației Elevilor din Constanța.

Citește șiMinistrul Educației, anunț despre bursele elevilor. Cum pot beneficia de ajutor cei care au pierdut bursa de merit

Mai mulţi elevi au protestat joi în faţa Ministerului Educaţiei, fiind nemulţumiţi de modificarea criteriilor de acordare a burselor.

Elevii au scandat: „Vrem bursele înapoi!”, „Ministerul să ne vadă, facem orele în stradă!”, „Elevii vor bursele!”, „Demisia!”, „Minciunile se plătesc, elevii ies la protest”.
 

×
Subiecte în articol: grevă elevi burse
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close