Antena 3 CNN Actualitate Elevii români vor primi doar mere perfecte. Cele injectate, din import, au prioritate (VIDEO)

Elevii români vor primi doar mere perfecte. Cele injectate, din import, au prioritate (VIDEO)

Elevii români vor primi doar mere perfecte. Cele injectate, din import, au prioritate (VIDEO)
03 Mai 2010   •   22:19

Merele injectate din import ar putea ajunge la elevi. Fructele pe care le vor primi copiii la şcoală trebuie să nu aibă cusur. Doar cele perfect sănătoase, fără nicio pată şi care au în jur de 200 de grame căştigă licitaţia. Acestea sunt condiţiile impuse de ministerul agriculturii, dar producătorii români de fructe spun că merele sănătoase nu pot fi şi perfecte.

O sută de zile pe an, elevii trebuie să primească la prânz un măr perfect. Trebuie să aibă în jur de 250-300 de grame, să nu aibă pete şi să reziste la transport. Doar 10% dintre merele româneşti îndeplinesc aceste condiţii, spun producătorii. ?Trebuie să lăsăm să participe orice producător din Europa?, a declarat ministrul Agriculturii.

Mai exact, merele trebuie să aibă în jur de 300 de grame bucata, să nu aibă nico pată, sa fie curat, sănătos. Un măr de import e foarte arătos, dar mai puţin gustos, Însă căştigă în faţa celui românesc care nu depăşeşte mai mult de 70 de grame, are urme de dăunători şi nu rezistă la transport.

Ghiciţi ce preferă elevii? Evident, un măr mare şi frumos colorat! Timp de trei ani, aproape două milioane de elevi din clasele I-VIII vor primi mere perfecte.




Observator

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close