Antena 3 CNN Actualitate Elevii de la o şcoală din Constanţa nu au voie cu pachet. Reacţia părinţilor

Elevii de la o şcoală din Constanţa nu au voie cu pachet. Reacţia părinţilor

Redeschiderea şcolilor vine cu o serie de restricţii noi care au creat revoltă în rândul părinţilor. O școală din Constanţa le interzice elevilor să vină cu pachet la cursuri. Responsabilitatea este dată părinţilor, care sunt rugaţi să le asigure copiilor hrana necesară acasă, astfel încât elevii să reziste până la finalul orelor.

Elevii de la o şcoală din Constanţa nu au voie cu pachet. Reacţia părinţilor
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Feb 2021   •   19:30

Se intâmplă la şcoala 43 ”Ferdinand” din Constanţa. Revoltaţi, mai mulţi părinţi au dat publicităţii cerinţa inedită a conducerii unităţii de învăţământ, care le interzice copiilor să vină cu pachet la şcoală.

Extras din regulamentul şcolii 

”Programul, începând de luni, 8.02.2021, va fi 8:00- 11:30, cu ora de 45 minute și pauza de 10 minute. Elevii nu vor avea pachețel, decât sticla de apă. Rugămintea este să mănânce dimineața, astfel încât să reziste până la 11:30.

Vor avea la ei, exact ca în toamna, mască de schimb și dezinfectant propriu. În clasă există dezinfectant, spirt, șervețele, dar e bine ca fiecare să aibă și propriul dezinfectant" informează focusspress.ro care a primit informaţia de la părinţii revoltaţi.

Părinţii sunt în impas

Părinţii consideră greşită măsura, pentru că nu toţi copii sunt obişnuiţi să mănânce dimineaţa devreme. Această decizie poate genera un stres în rândul elevilor care practic vor mânca forţat ca să evite senzaţia de foame între ore.

Contactat pentru un punct de vedere, de jurnaliştii de la focuspress.ro, inspectorul școlar general județean, Sorin Mihai a declarat că știe despre această situație se va remedia.

”Au mai fost astfel de situații, referitoare la scenariul după care vor funcționa unele unități de învățământ din județul Constanța, iar despre cazul de la Școala 43 ”Ferdinand” mi s-a adus la cunoștință faptul că există acest punct în acel regulament de funcționare (cel referitor la pacheţel – n.r.), dar se va remedia cât de curând pentru că în ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății scrie clar că elevii nu au voie să facă schimb de pachet, nu că nu au voie cu pachet în unitățile de învățământ", a declarat pentru focuspress.ro inspectorul școlar general județean.

 

 

×
Subiecte în articol: şcoală elevi Constanța pachet
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close