Antena 3 CNN Actualitate Anisie, despre începerea școlii: Va trebui să îi învățăm pe copii să poarte măști

Anisie, despre începerea școlii: Va trebui să îi învățăm pe copii să poarte măști

Anul școlar ar putea fi prelungit cu o săptămână, în vară. Este unul dintre scenariile luate în considerare de ministerul Educației. Decizia revenirii elevilor la școală va fi luată în baza unui plan bine elaborat, împreună cu ministerul Sănătății.

Anisie, despre începerea școlii: Va trebui să îi învățăm pe copii să poarte măști
23 Apr 2020   •   12:55

Printre măsurile care vor fi luate, este luată în calcul și purtarea măștilor de către profesori și elevi

”Trebuie să luăm în calcul ca această prezenţă a elevilor la cursuri să nu cumva să înrăutăţească situaţia îmbolnăvirilor. Bineînțeles că trebuie să existe mai multe planuri pentru că lucrurile se schimba de la o zi la alta și nu putem avea certitudini cu ce se întâmplă în scurt timp” a declarat Monica Anisie. 

”Va trebui în timp să purtăm mască, să ne protejăm, să îi protejăm pe ceilalți din jurul nostru și aceleași măsuri să le luăm și la nivelul copiilor. Să îi învățăm că trebuie să respecte anumite reguli de igienă”, a adăugat ministrul Educației. 

Marius Nistor,  lider sindical ”Spiru Haret”, nu este de pe deplin de acord cu aceste măsuri. Acesta este de părere cu cei mici nu pot sta cu măștile pe față o zi întreagă.

”Vor trebui create condiții deosebite pentru desfășurarea acestora în condiții de siguranță, ținând cont că un număr foarte mare de copii și adulți vor intra în contact. Dacă stăm să ne gândim numai la unitățile de învățământ preșcolar și unitățile de învățământ gimnazial, cu precădere clasele mici, care sunt suprapopulate cu efective de peste 35 de preșcolari sau elevi, este imposibil să asiguri o anumită distanță, de cel puțin 1.5 metri, este imposibil să ții cu măscuța pe față timp de 4, 5 sau chiar 10 ore pe zi, este imposibil să le asiguri condițiile necesare, condiții de igienă, atâta timp cât știm foarte bine cât au investit autoritățile locale sau cât nu au investit autoritățile locale în asigurarea de  săpun, detergenți și biocide în învățământ”, a declarat Marius Nistor.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, cu privire la redeschiderea școlilor, că este necesară asigurarea măștilor pentru toții elevii și cadrele didactice, el spunând că unitățile de învățământ își vor relua activitatea după ce va fi analizat contextul epidemiologic.

×
Subiecte în articol: elevi măşti şcoală
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close